Halloween

Då var det dags för Halloween igen!
Inte för att det ser ut att bli något Halloween-festande för min del i år med tanke på att jag måste ta det lugnt ett tag framöver på grund av körtelfebern men så kan det gå. Jag hade tillräckligt roligt förra året på Halloweenfesten i Östersund så jag får hålla kvar tankarna där :)

Har precis sett klart "Stop-loss". En film jag verkligen rekommenderar er att se!
Ikväll blir det jobb igen, sen får jag se vart jag tar vägen.

Hoppas ni får en riktigt trevlig Halloweenkväll!



 

Ett stort tack till er!

Hej mina underbara läsare!

Ikväll har jag övningskört med pappsen därefter jobbade jag. Känns som det var evigheter sedan jag stod där och sorterade post så det var skönt att vara tillbaka igen!
Kom hem för en liten stund sen och det är riktigt kallt ute! Varnar er som tänkt gå ut ikväll, klä på er så mycket som möjligt! Själv funderar jag starkt på att lägga mig i sängen framför en film, det känns som en sådan kväll. Frågan är bara vad man ska se? Filmtips är varmt välkomna!

Avslutar det här inlägget med att tacka er, mina kära läsare, för era underbara kommentarer. Ni ger mig ännu en anledning till att fortsätta med skrivandet. Tack!

Viljan kan avgöra din livstid

Ibland kan det kännas som att det alltid är något som stoppar en från det man verkligen vill göra. Frågan är bara varför många låter sig bli stoppade istället för att stå emot och göra det man vill?

Livet är fullt av motgångar men det är just vid dessa tillfällen man måste ta tjuren vid hornen och fortsätta mot sitt mål. Man har alltid ett mål med någonting, åtminstone underlättar det otroligt mycket istället för att göra saker utan att ens veta om meningen.
Det är ditt mål du måste sikta mot och dessutom . Allt handlar om vilja och styrkan i viljan. Hur mycket vill du egentligen nå ditt mål? Spelar det inte så stor roll eller brinner du verkligen för att hamna där en dag? För det första, sätt aldrig upp ett mål som du inte brinner för att nå.
Det är bara meningslöst.
Hade vi fått välja hade vi självklart valt att åka på en räkmacka och på en sekund var man precis där man alltid velat vara. Nu fungerar inte livet så, inte ens i närheten.

Man måste vilja för utan viljan kommer man ingenstans. Det är oerhört många som inte har en aning om vad de vill göra överhuvudtaget men vad ni än gör, stressa inte. Tro inte att ni måste veta vad ni vill göra bara sådär, det är någonting som kommer till en. En dag bara vet man vad man vill göra och det är då det gäller att visa viljan. Tänk aldrig tankar så som "jag kommer aldrig hamna där ändå" för allt blir vad man gör det till. Jag lovar, vill du tillräckligt så går allting.

Våga visa viljan!

Gårdagens inköp!


OBS - Detta inlägg skulle publicerats igår egentligen.
Så fort jag vaknat och gjort mig i ordning åkte jag iväg på en shoppingrunda. Kände att jag behövde en belöning efter att ha legat halvt död på grund av körtelfebern. Nu är jag pigg och glad igen! Och vad gör en inte gladare om inte nya inköp? :)
Endast plånboken som blir lite ledsen...

   

Rosa klänning - Gina Tricot
Mörkblå väst - HM
Mörkblå tröja - Vero Moda


Utmanad!

Jag blev utmanad av Sannorna! :)

Regler
Länka den som har utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
Berätta 7 saker om dig själv både alldagliga och knäppa.
Utmana 7 stycken i slutet av detta inlägg genom att nämna deras namn och länka till dem.
Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar hos dem.

1. När jag var 14 blev jag uttagen till TVG-Alliansen (Bästa fotbollsspelarna i Västra Götaland)
2. Jag har aldrig någonsin varit utomlands (förutom Danmark)
3. Jag brukar få extrema skrattanfall
4. Jag saknar mina bröder varje dag
5. Jag måste ha rinnande vatten på när jag är på toaletten
6. Jag är väldigt envis
7. Jag har haft körtelfeber två gånger i livet vilket är extremt ovanligt

Jag utmanar:
Liene
Lotta
Camilla
Matilda
Towa
Karin
Malin

Älska ditt sanna jag innan någon annan gör det

Jag förstår inte varför men många verkar tro att kärleken till sitt sanna jag är förbjuden kärlek. Och redan här tar det stopp. Förbjuden kärlek? Sådan finns inte! Det är endast vi själva som sätter gränser och begränsar vårat mod.
Det är inte mer än rätt att vi ska kunna ge oss själva kärlek. Eller om man formulerar det på annat sätt. Allt annan kärlek än kärleken till sig själv är fel! Redan nu är det många som tappat bort sig i mitt tankesätt men lugn, det kommer en förklaring.

Kan någon förklara för mig hur det är möjligt att älska någon eller bli älskad såvida man inte älskar sig själv, sitt sanna jag? Hur ska du någonsin kunna låta någon annan älska dig om du själv inte kan det? Låter det inte fel? Jo, för det är så fel som det kan bli. Vi måste först och främst ta itu med oss själva innan det ens är någon mening med att tänka på att släppa in någon annan i livet!
Många suddar ut konsekvenserna och vägrar inse hur det kommer sluta om man gör tvärtemot mitt tankesätt. Men jag har svaret. Det slutar, bokstavligt talat, det tar slut, the end of the story. Inte mer än så. Det kommer uppstå komplikationer ett antal gånger tills den dagen då man inser att det inte kommer funka. Den dagen hoppas jag att du kommer ta itu med att lära känna dig själv istället för det är vad som är viktigast.
Låt ingen annan komma nära dig innan du själv hunnit göra det.

Många inbillar sig att om man har någon som man vet älskar en, då är allting frid och fröjd, då duger man och man kanske trots allt är helt okej. Men sen då? Dagen då den här människan väljer att lämna en och gå vidare. Är det inte förutsägbart? Man bryter ihop och på en sekund är man ingen igen. Varför? Enkelt. Man har helt enkelt inte lärt att älska sig själv!
Jag hoppas att ni förstår nu vad jag menar och hur viktigt det är att lära sig att älska sitt sanna jag innan någon annan gör det.

Vet ni vad?

Jag är äntligen frisk!!
Det är en sån lättnad, jag kan äntligen göra något!
Idag har jag bara vilat ut mig för att inte riskera att hamna i samma tillstånd igen. Låg i sängen ett bra tag innan jag gick upp. Dessutom fick jag reda på att man skulle ställa bak klockan en timme så då blev jag extra glad av att veta att jag kunde ligga och dra mig en timme till.

Ikväll har jag städat rummet lite så nu ser det ut som det ska igen. Försökte sätta igång med pluggandet men jag avslutade det lika fort som jag började. Tro det eller ej, men jag ska till skolan imorgon. På höstlovet!? tänker ni. Men ja, vill man lyckas här i livet får man offra en del. Haha, jag lyckas alltid låta lika dramatisk. Men ja, det gäller faktiskt ett viktigt matteprov så jag hoppas verkligen att min mattelärare är där.
Det var väl vad jag hade att komma med idag.
Imorgon ska jag ut för första gången på länge :)

Ha en trevlig söndagkväll!

Go´kväll folket!

Kan med glädje meddela att jag blir friskare och starkare ju mer tiden går. Idag åt jag min första måltid på en vecka och jag klarade att behålla den. Jag kan prata, jag orkar göra annat än att bara ligga i sängen och jag kan svälja utan problem. Visst har jag fortfarande ont i halsen men det är absolut ingenting med hur det varit. Jag är snart frisk och vilken energi jag ska göra av med! Jag vill bara springa ut trots att det är oväder. Snart så!

Jag missar en fest ikväll som jag gärna hade velat vara med på men vi får hoppas att dom klarar sig utan mig! Här ska det minsann inte riskeras att bli sämre igen.
Nej, filmtips skulle inte sitta helt fel känner jag. Så... FILMTIPS? :)

 

Utmaning

1. En vän du saknar
   Amanda, önskar vi kunde ses oftare!



2. En tid du längtar tillbaka till
   Cupen i Danmark, älskade gamla fotbollslaget! <3



3. Den du senaste skrev på msn med
    Broder Olov :)



4. Någon du önskar vore hos dig nu
   
Min älskade bebis, Nikita <3



5. En killkompis 
   
Marko, ställer alltid upp!
   



6. Den du har känt längst (ej släkt)
   
Annie, min bästa vän <3



7. Någon/några du saknar
   
Det är och kommer alltid vara lika tomt utan mina bröder!



8. Någon du har lätt att skratta åt
   
Bara Annie kan ge mig såna skrattanfall!



9. Någon som har gjort dig lycklig
   
Mormor gör mig alltid lycklig <3



10. Bästa sommarbild 2007
     
Östersund










Lördag

Idag lyckades jag sova riktigt länge, gick nyss upp faktiskt. Kan till viss del bero på värktabletterna. Jag är glad så länge jag slipper vara vaken och känna av smärtan, och nej den har inte släppt mig än. Nu sitter jag här och kämpar med att få ner näringsdrycken.
Idag var det svart vinbärssmak på menyn (låt den inte lura er). Smakar för jävligt!
Men lika glad försöker jag vara ändå för jag vet att jag snart kommer vara på benen igen.

Tidsfördrivet idag blir nog plugg i massor. Jag har ju som sagt halkat efter en del vilket känns skitjobbigt, men sånt är livet. Bara att ta tag i det så fort som möjligt!

Hoppas ni har en underbar lördag :)



En skymt av glädje

Jag skrev det förut och jag skriver det igen. Jag är på bättringsvägen vilket innebär att jag snart är frisk vilket innebär att jag är extremt lycklig!! Aldrig har jag varit så sjuk och aldrig mer ska jag bära den hemska sjukdomen - körtelfeber. En andra gång har jag besegrat den och man kan egentligen bara ha den en gång så nu borde jag verkligen slippa den föralltid! Vad kan jag säga? Jag är bara så glad just nu :) Allt börjar ordna upp sig!
Visserligen ska man inte ropa hej förrän man är över bäcken som ordspråket lyder men det bryr jag mig inte om just nu för jag är snart över den!

Hoppas ni haft en trevlig fredagkväll!


Ett superstort tack till mina "stjärnsystrar"  Sanna E och Jonna som peppat mig så mycket dom här dagarna och tack för att ni bara är så bra! 



   

Mot ljusare dagar

Min helvetes sjukdom är på väg bort från min kropp känns det som. För första gången på en vecka har jag äntligen kunnat få i mig något ätbart. Finner inga ord för vilken befrielse det är att vara på bättringsvägen. Jag ska äntligen bli frisk! Jag ska kunna göra vad precis jag vill och jag ska njuta av mitt höstlov. Än är det inte över men jag är på god väg. Tillbringar jag resten av helgen i sängen bör jag vara redo att gå ut sen.
Mamma kom hem med en Frida tidning förut som tröst till mig denna fredagkväll. Vore inte mer passande än att lägga sig och läsa den nu! Min positiva energi är tillbaka och lyckliga inlägg kommer det när jag är helt återställd!

Ha en underbar fredagkväll kära läsare.
Tack för era uppmuntrande kommentarer, de värmer!

Knarkare på hög nivå

Idag var jag iväg hos min läkare igen. Diagnosen är fastställd på en rejäl körtelfeber. En rejäl?! Som om jag inte hade det för två år sedan, trodde jag skulle avlida redan då men nu är jag ännu värre. Vart ska det här sluta?
Fick med mig massvis med värktabletter, bedövningsmedel för halsen och var även hos en dietist och fick massa näringsdrycker jag måste dricka för att slippa ligga inne på sjukhuset med dropp. Jag känner mig som en knarkare, ligger tabletter högt och lågt kring mig och jag är halvt död.

Efter att inte ha ätit på sex dagar höll jag på att spy så fort jag fått i mig min första näringsdryck. Det är ett helvete men jag har bestämt mig för att jag verkligen ska bli frisk snart. Jag orkar inte med det här mer. Nu är det jag mot körtelfebern än en gång och jag kommer vinna igen.

Kommer vara så lycklig när jag är frisk igen. Jag längtar!

Inkompetenta läkare!

Börjar bli väldigt trött på det här nu. Har skickats fram och tillbaka bland ett antal olika läkare sen i lördags och ingen verkar kunna få mig bra! Senast ikväll var jag iväg igen och gjorde massa tester. Fick smärtstillande tabletter plus någon spruta med gel i som ska lindra halsen. Tabletterna hjälpte inte det minsta, gelen ska jag ta om en stund.
Tvivlar starkt på att den skulle hjälpa.

Imorgon ska mamma ringa min ordinarie läkare igen för att se om jag måste läggas in på sjukhus eller inte. Jag vill bara bli frisk! Känns som jag skrivit det ett antal gånger men smärtan är verkligen olidlig. Vilket perfekt höstlov det här kommer bli om sjukdomen inte släpper snart. Körtelfeber har ju en tendens att kunna sitta i en lång tid. Nu måste jag se om den där sprutan hjälper för jag har så sjukt ont! Sen ska jag lägga mig och se på film för det är omöjligt att sova. Tack för filmtipsen Liene!

Hoppas ni är friska och mår bra!

Sjuklingen här

Att jag överlevde natten alltså, puh! Nätterna är värst, ligger bara och kollar på klockan och hoppas på att det ska bli morgon. Jag vill bara bli frisk nu :( 

Igår kväll läste jag klart "14 år till salu". Jag rekommenderar dig verkligen att läsa den! Efter att bara läst inledningen blev jag tveksam till om jag skulle klara att läsa igenom resten av boken, den är så hemsk. Det värsta är att allting är sant och det är den sanning som så många blundar för. Det händer här, precis som i alla andra länder. Jag beundrar verkligen den tjejen som till slut tog sig igenom det helvetet hon utsattes för dag ut och dag in. Betyg: 5/5!

Sitter och funderar på vad jag ska ta mig till just nu. Jag är så trött på att ligga stilla i sängen och inbilla mig själv om att jag blir friskare snabbare då. Inte för att jag har orken att göra så mycket annat heller men.. Nej, nu ska jag se efter om det finns någon bra film.

Någon som har filmtips?



Våga vara lycklig

Har ni tänkt på en sak? Har ni tänkt på hur mycket onödig tid vi lägger på att fokusera endast på problem? Tänker man efter så är det både sorgligt och patetiskt.

Vi är inte mer än människor så självklart finns de stunder då vi fördjupar oss i vårt inre och tänker på alla dåliga upplevelser man tagit del av och dessutom har svårt att släppa.
Men vi måste lära oss att uppskatta de där små sakerna också.
Livet är för kort för att ödsla bort värdefull tid på att tänka på alla våra problem.

Vore det inte bäst om man försökte se det positiva i varje negativ sak istället? Många gånger måste vi däremot ta oss igenom ett problem för att överhuvudtaget ha en chans att nå lyckan igen. Men vad jag menar är att det finns så många olika sätt man kan göra det på, ändå gör så många samma misstag - ger upp. Är det vad livet går ut på? De svaga ger upp, de starka kämpar vidare. Till viss del stämmer det eftersom vi själva valt att det ska se ut så.
Det är vi som skapat den bilden och det är ingen annans fel förutom vårt egna!

Förr eller senare kommer vi alla finna lyckan och inse att den faktiskt funnits där hela tiden, du valde bara att skymma den genom att fokusera på fel saker, dina problem. Är det verkligen värt att sopa bort lyckan på grund av det? Felet sitter hos dig, inuti dig, och du är den enda som kan rätta till det.

Det handlar om att våga vara lycklig och inse att man förtjänar det. 

Inte igen...

Ännu ett hemskt besked har kommit. Jag har körtelfeber igen! Jag är det där extremt ovanliga fallet som får det mer än en gång i livet vilket man inte borde få. Men självklart ska jag få det. Minns när jag hade det för två år sedan, det var det värsta jag varit med om. Nu ska jag gå igenom det en gång till. Just nu hatar jag ödet! Jag har redan gått igenom det där helvetet en gång förut, ska man orka en gång till? Ni som aldrig haft körtelfeber har inte känt på fysisk smärta. Var glada för det säger jag bara!

Som ni märker får ni läsa en helt annan sida av mig nu. Det är för att allting går emot mig. Jag saknar den där glada och positiva Marre lika mycket som ni förmodligen också gör. Var inte oroliga, hon kommer tillbaka. Så fort jag blivit frisk och fått i ordning allt!
Nu ska jag läsa ut "14 år till salu".

Ta hand om er!

Kaos

Hej folket.
Såhär är läget. Jag är fortfarande sjuk och det känns som jag befinner mig i helvetet. Blir jag inte bättre över natten måste jag tillbaka till sjukhuset imorgon. Jag vill inte! Fan vad jobbigt det här är. Inte kunnat äta sen i lördags och jag kan knappt dricka. Väteskebrist, javisst liksom...
Känns som jag hamnar efter mer och mer i skolan för var minut som går. Speciellt när det gäller fotolektionerna. Fattar inte hur jag ska hinna bli klar med framkallningen. Och matten ska vi inte tala om, prov direkt efter lovet och jag missar genomgångarna den här veckan.
IG here I come! Nej, jag känner ingen positiv energi överhuvudtaget nu. Allt är bara jobbigt.

Hoppas i alla fall att ni har det bra kära läsare!

Föralltid i mitt <3

Idag kom beskedet som jag önskat aldrig skulle komma. Du finns inte längre kvar.
Jag finner egentligen inga ord för hur det känns, det är bara tomt. Jag hann inte ens säga farväl.

Tänk så många år vi fick tillsammans, fyllda med lycka och kärlek. Minns allting så väl, alla utflykter vi var på, alla äventyr vi delade tillsammans. Varje dag satt du och väntade på att jag skulle komma och ta med dig ut efter skolan. Du blev så glad varenda gång. På äldre dagar hann vi inte ses lika mycket då jag växte upp, blev tonåring och tiden inte räckte till helt enkelt. Men det är tack vare dig som jag haft en så lycklig barndom och jag är evigt tacksam.

Du var en äkta vän som alltid fanns där. Även om du inte alltid förstod så lyssnade du och fanns där för mig. Jag kan inte förstå att du är borta efter 14 år. Jag såg dig tyna bort framför mina ögon mer och mer men jag förträngde det. Jag ville inte inse. Jag minns när jag kom den 16 september för att ta med dig ut och fotografera dig. Du låg ute på loftgången som du älskade. Du var alltid så lyhörd men inte den här gången. Det var när du hörde min röst som du insåg att det var jag. Du fick knappt fram ett skall, du anträngde dig verkligen. Ditt skall som brukade ekade över gården varje gång jag kom. Det var svagt nu, men du försökte. Den dagen blev vår sista tillsammans. Jag hade aldrig tanken på att jag aldrig mer skulle få se dig.

Hoppas du har det bra där du är nu.

Du kommer alltid finnas i mitt hjärta, Caesar <3

   

Smärta!

Hej på er!
Nu sitter jag här och tycker synd om mig själv. Jag känner mig som en dregglande hund. Det är omöjligt att svälja något överhuvudtaget så jag får antingen ligga och spotta i en hink eller dreggla ner mig själv då jag lyckas somna. Det är som det låter, inte särskilt trevligt. Smärtan är fanimej ourhärdlig! Vill bara att penicillinet ska börja värka snarast! Inte ens en kokhet dusch hjälpte det minsta mot smärtan i kroppen som den brukar. Istället stod jag och skakade och hackade tänder trots att det var hur varmt vatten som helst. Då är det verkligen sjukt!

Är det någon som har något tips för att lindra smärtan mot halsfluss så snälla säg till!



Halsfluss = Inget festande

Fick nyss bekräftat att jag har halsfluss då jag var på akuten. Nu har vi varit och hämtat ut penicillin som jag ska äta i 10 dagar, det suger rätt hårt! Detta innebär inget festande varken denna eller nästa helg. Okej, det blev väl lite igår men i helhet var kvällen helt knas.

Planerna ändrades fram och tillbaka och till slut kom Annie hem till mig. Vi båda blev frustrerade över att vara inne på en lördagkväll och galna som vi är tillsammans gav vi oss ut på äventyr. Dessvärre kom vi inte iväg förrän vid elva då en stor del av folket redan börjat däcka, ja det vill säga alla veklingar. Hur som helst tog vi en taxi till Vänersborg från stan och åkturen betalade, tro det eller ej, men den 21-åriga vaktmästaren på Annies skola! Han var riktigt skum men bjöd på plunta och betalade taxin så det jämnade ut sig. Sen var det bara att skaka av oss honom snabbt när vi skulle vidare så vi sprang genom Vänersborg, allt som hördes var våra skratt och våra klackar.

Vart befann sig Vänersborgs befolkning? Jo, vi mötte en del av den på Dalbobron och längre kom vi aldrig. Festen vi skulle på hade urartat precis när vi kommit fram. Snacka om surt. Jag blev less, alkoholen var slut, det var iskallt och nattbussen skulle inte gå förrän två timmar senare. Tack och lov att man känner rätt folk i sin hemstad! Jag ringde Nishan och sa att han var tvungen att rädda mig då jag satt fast i Vänersborg som jag tror att jag uttryckte mig. Efter lite bedjande kom han körandes med Thony, Daniel och hans hund Orion. Till slut var man tillbaka på ruta ett, det vill säga i Trollhättan. Kvällen tog slut och jag blev akutsjuk.

Nu ska jag tröstäta Ben & Jerry´s glass och lägga mig och läsa vidare den hemska boken.

Hoppas ni får en trevlig kväll!



Fredag!

Äntligen är du här, älskade fredag!

Har haft håltimma i tre timmar nu och ska ha Textkommunkation om en stund. Hoppas de tre timmarna går fort idag, men varför ens hoppas? Teori i tre timmar, ni hör ju? Orkar inte!! Speciellt inte nu när min hals är helt katastrof igen, jag blir så less. Det går aldrig över. Ni vet den där brännande smärtan när man inte kan svälja och knappt kan prata. Absolut inte kul att gå runt så i flera veckor. Hela humöret sänks dessutom. Men men, det hjälper inte att klaga så det är bara att göra det bästa av situationen :)

Var en sväng till stan förut och kikade lite eftersom det inte fanns mycket annat att göra. Jag hittade faktiskt en jeanskjol med hängslen korsade över ryggen, jättesnygg!
Bild kommer kanske senare.
Planerna är fortfarande ganska ostabila inför kvällen så det börjar snart bli dags att ta reda på vad man ska hitta på.

Vad ska du hitta på denna fredag?


Dags att tjäna cash!

God eftermiddag kära läsare!

Det börjar dra ihop sig för att åka till jobbet om en stund. Och sjävklart ska jag slita som ett djur för att ni ska få hem era brev i tid ;) Trogen postsorterare, det är jag det.

Imorgon är det äntligen fredag! Jag har inte riktigt fått klarhet i vad jag ska hitta på än men det lär visa sig. Ska förhoppningsvis hinna träffa Hanna en stund på kvällen, det känns som evigheter sedan jag såg min lilla minimum! Som tur är har jag lägenheten för mig själv för en gångs skull eftersom mamma och pappsen ska iväg och se på någon komiker ute i bushen.

Visst är det härligt när man vet att ens föräldrar ska iväg och roa sig? Det är ju inte alltför ofta. Tänk när jag får egen lägenhet, ska bli riktigt skönt. Har däremot ingenting emot att bo med mamma och pappa, men den där känslan om att kunna gå och komma när man vill saknas.
Men ja, den tiden kommer! Nu ska jag göra mig i ordning inför jobbet.

Hoppas ni får en trevlig kväll!


Torsdag

Hej på er!

Jag kom upp i morse efter många om och men. Lyckades ta mig till skolan för att ha engelska och mediekunskap, dock höll jag på att somna under den lektionen. Nu har jag håltimma fram till 13.30 då jag bara ska ha svenska en kort stund och därefter slutar vi.

Vad händer annars idag? Jo, jag ska jobba ikväll igen. Jag trivs med mitt postgäng! :) Det är helt klart det bästa stället jag arbetat på även om jag inte varit på särskilt många innan dess. Hoppas verkligen inte det roliga slutar vid årsskiftet utan att vi får fortsätta nästa år också. Om inte annat har man åtminstone en fot inne nu så man kan bli uppringd vid tillfällen då det är brist på personal. Nog om det.

Har precis haft ett långt samtal med min sjukling Annie, det behövdes verkligen.
Hon är den enda som förstår hur jag tänker för tillfället, det känns bra.
Nu måste jag läsa lite innan jag ska tillbaka till skolan.

Hoppas ni har en bra dag!


 

När natten faller

Egentligen borde jag ligga i sängen och sova nu men det är en kväll med mycket tankar och funderingar. Känner att jag behöver få rensa tankarna innan jag lägger mig för att slippa undan mardrömmarna och mina sömnsvårigheter.

Sitter och lyssnar igenom gamla låtar som väcker en mängd av minnen. Tider man saknar, tider man vill tillbaka till. Sådant man inser aldrig kommer inträffa igen. Varför ska man alltid dras till sådant? Meningslöst. Ändå söker man det där hoppet om att en gång vara där igen, den där lilla gnistan som kan tändas bara man är medveten om att man kommer stå där igen. Men varje gång tankarna återkommer släcks lågan då man skakar bort ens dumma fantasier och inser att saknaden endast fyllt ett tomrum och att det aldrig blir som förr.

Det är verkligheten och hur mycket man än vill fly från den ibland är det en omöjlighet.
Man har inget val!

Det gäller att stå där man är idag och kämpa för vart man vill hamna en annan dag.

Godnatt!


Vi påverkar varandra

Hur mycket vi än blundar för det påverkar vi varandra på både negativa och positiva sätt.
Vi inspireras av varandra men många gånger går det för långt. Många av er kommer säkerligen känna igen er i den här situationen då ni har/haft en idol som förebild och gör allt för att vara som den. Till vilken mening? Kan någon vara vänlig att förklara detta för mig?

Vi är den vi är och så ska vi också vara! Att vara en inidivid är väl ändå det underbaraste som finns, då ingen är i närheten av att vara precis som man själv är. Det är så det ska vara men samhället gör allt för att påverka och förändra oss. Vet ni vad det värsta är?
En enormt stor del av befolkningen går på det. Media ger oss en snedvriden bild av oss själva och får många människor att må dåligt. Men vad många inte förstår är att media ljuger!
Bilderna är lögn, dom är tillgjorda!

Ingen är perfekt och då menar jag ingen. Vad innebär egentligen perfektion? Om man är tjej kanske det är att se ut som den där modellen på affischen och vara lika smal, ha stora bröst och det där underbara håret. Det är inte perfektion, det är endast ytlighet vilket är något av den sämsta egenskapen man kan ha. Men visst, vill ni försöka vara som den så varsågod. Men ni kommer aldrig, aldrig någonsin få vad ni söker genom att se plastig ut.
Det kommer förstöra psyket och därmed hela människan. Det är inte värt det.
Jag ber dig, ta hand om dig själv och var nöjd med den du är.

Jag har saknat er!

Hej på er mina kära läsare!

Jag ber om ursäkt för dåligt uppdaterande men har haft fullt upp med annat. Bland annat var jag på "kalas" igår eftersom Thony fyllde 23, grattis än en gång! Där bjöds det på smarrig smörgåstårta och tårta efter det, snacka om mättande!
Sen kom Lina och Daniel förbi en stund :)  

Idag hade jag sovmorgon men kunde dessvärre inte utnyttja den till fullo då jag hade fullt upp med att försöka vakna upp från mina mardrömmar.
Som tur var hade jag bara två lektioner idag, mer hade jag nog inte orkat med känns det som. Nu är jag i alla fall hemma och har tagit en varm dusch, det behövdes efter det iskalla regnet som öst ner på mig!

Ikväll blir det jobb så nu ska jag lägga mig och ladda upp genom att se på Andra Avenyn som jag missat. Jag och några i klassen hade en diskussion om den igår om jag inte minns fel och vi alla kom fram till vilken jävla B-serie det verkligen är men ändå måste man fortsätta följa den då den har en viss charm. Trots allt ligger Göteborg en varmt om hjärtat där den är inspelad :)

Någon mer som följer serien?

Måndagen är här igen

Ny vecka åter igen, helgen kom lika fort som den gick tyvärr.
Sov som en stock inatt, det blev en hård men rolig helg!
Hur som helst så är det måndag nu och en ny vecka med nya äventyr väntar.
Och med äventyr räknas inte skolan in.

I morse framkallade jag, Louise och Isabelle våra kontaktkartor, jag är nöjd med resultatet! Dock inte med rörelsebilden, den får jag nog ta om men resten blev prima. Nu sitter jag uppe i vårat lilla Media-hus och väntar på att historia lektionen med P-A ska börja. Egentligen hade jag bara velat åka hem och sova, har fortfarande inte hunnit vila upp mig ordentligt efter i lördags.

Ikväll blir det jobb! Alltid lika underbart att tjäna pengar, längtar efter att min första lön ska komma!


Nu avslutar jag inlägget genom att tacka Camilla för att jag fick äran att bli månadens läsare. Det är tack vare henne som så många fler fått upp ögonen för min blogg!

Ha en bra dag sötnosar!


Some new clothes

Det blev lite shopping igår innan jag gav mig ute på äventyr. Här får ni en snabbtitt :)
Scarfen har jag helt glömt att visa er men den fick jag av Johanna när hon kom hem från Tunisien, älskar den! 

     


Inflyttningsfest!

Vilken jävla kväll det blev! Helt sjukt... Jag ska försöka förklara det som finns kvar i minnet.

Först var det inflyttningsfest i Vänersborg hos Emelie och där drog vi minsann igång tidigt. Tiden gick och det rullade bara in mer och mer folk, till slut var hela lägenheten full. Stämningen var på topp och alla var trevliga, glada och fulla. Underbart med nytt folk! Vid 23-tiden skulle i stort sett alla som befann sig i lägenheten åka till Trollhättan och gå på krogen. En stund blev det lite oroväckande för min del då jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Jag menar, kvällen kunde ju absolut inte sluta så tidigt. Det vill jag lova att den inte gjorde heller!

Jag drog vidare med Niklas, Patrik och hans ragg hem till honom och festade vidare. Medan Patrik och hon satt och spelade Guitar Hero tog jag och Niklas för oss av alla sprit som stod i köket. Det var rena rama baren och vi hällde i oss av alla möjliga olika sorter. Därefter var det dags att dra vidare igen, jag och Niklas gick hem till Jocke och partyt fortsatte med massa nytt folk. Efter detta är det ganska suddigt men minns att jag lyckades hålla igång till fyra, fem tiden innan jag däckade. Tydligen så hade vi varit hemma hos Niklas en sväng också men detta har jag inget minne av.

Kort och gott - Det var en riktigt trevlig kväll!



      

Fram och tillbaka...

Tror ni inte att jag fick gå efter att ha varit på Textkommunkationen i 10 minuter för att jag skrivit klart mitt reportage?!Självklart var det en lycklig Marre som skuttade ut genom dörren vetandes om att de andra skulle sitta kvar med sina reportage medan jag slutade ovanligt tidigt. Skadeglädjen finns hos oss alla!
Det var dessutom en väldigt passande fredag att komma hem tidigt med tanke på att jag ska iväg senare och nu slipper jag stressa.
En trevlig överraskning kom med posten, brev från mormor! Nu är jag både rikare och gladare efter att ha läst innehållet :) Min kusin i Stockholm väntar en bebis!
Här går det minsann undan...

Nu ska jag sätta igång att plugga lite körkortsteori medan jag har tid över!

Fredag fredag! <3

Älska dessa fredagar!
Morgonen inleddes med engelskauppsats, det kändes som det gick bra.
Nu är det bara att vänta och se.

Nu sitter jag hemma, har precis duschat eftersom jag inte kommer hinna med det efter skolan innan jag ska iväg sen. Har inte bestämt vad jag ska ha på mig än men det får bli en senare fråga. Lär ändå hinna ångra mig 100 gånger om.

Ska tillbaka till skolan om ca en timme och äta lunch med Johanna och Haris. Därefter har jag Textkommunikation i hela tre timmar innan jag slutar. Sen blir det till att skynda sig hem, fixa till sig innan det bär av till Strömslund. Och ikväll bär det av till Swania där VIP-rummet är bokat. Ser fram emot en lyckad avskedsfest för Majkie som snart flyttar till Egypten.

Trevlig fredag!!

Äntligen paus

Idag har det varit fullt upp med skola, pluggande och jobb! Ja, ni hör ju. Inte en enda minut ledigt. Men nu har jag äntligen lite tid över åt bloggandet.
Kom precis hem från jobbet, det gick bra, var ganska lugnt idag.

Inatt kommer äntligen Johanna hem från Tunisien!
Hoppas inte hon är alltför brun, då vill jag inte vara i närheten av henne...

Ser fram emot helgen!
På fredag blir det avskedsfest på Swania för Majkie som ska flytta till Egypten. Lördagsplanerna får man väl börja smida lite lätt snart. Måste verkligen göra mig av med alla överskottsenergi i helgen som jag samlade på mig förra helgen då jag låg inne och var sjuk. Fortfarande inte frisk men har i alla fall ingen feber längre.
Nu väntar pluggandet igen, som sagt... Inte en enda ledig stund. Jobbigt, jobbigt!
Höstlovet är efterlängtat.

Ha en trevlig kväll!

Beröm

Något utav det viktigaste som behövs här i livet är uppmuntran och beröm!
Detta är dessvärre något vi ger varandra allt för lite av.

Vi måste lära oss att visa varandra uppskattning på ett bättre sätt och dessutom oftare. Hur svårt kan det vara att ge en människa komplimanger? Vad väntar vi på? Har någon i vår närhet gjort någonting bra ska personen ha beröm för detta, det är en självklarhet. Vi vet själva hur man påverkas av diverse komplimanger, man växer alltid ett par cm och för stunden känns allting så mycket lättare. Vill vi inte sprida vidare den känslan till varandra? Alla förtjänar att få känna den.

Hur ska man någonsin kunna förbättra saker och ting eller överhuvudtaget växa som människa om man inte får höra beröm någon gång? Varje gång man får beröm och visad uppskattning faller en sten från bröstet. Den stenen ska falla från allas bröst någon gång.
Så var nu en bra medmänniska och våga ge varandra beröm. Vi behöver det!

Ben & Jerry´s <3

Ikväll mina kära vänner gjorde jag som så många tipsat om och sagt åt mig att göra. Köpa Ben & Jerry´s glass. Oh god damn it vad delikat den var!
Citerar en tjej på jobbet: "Ben & Jerry´s är bättre än 10 orgasmer i rad" haha ;)
Eftersom jag älskar choklad köpte jag Chocolate Fudge Brownie. Dom har ju så sjukt många sorter så man vet inte vad man ska välja. Men den var underbart god!

Ikväll bestämde jag mig äntligen för att börja träna. Dessvärre blir det inte fotboll än på ett tag som planerat på grund av att dom självklart tränar när jag jobbar. Frustrerande! Jag längtar efter att få spela igen. Men för att bygga upp en bra grund fram tills dess ska jag börja motionssimma, vilket är otroligt bra träning. Drar igång så fort jag blivit frisk! :)
Nu ska jag slå mig till ro med mina skolböcker.

Hoppas ni har en trevlig kväll!




Mardrömmen är över!

Haha, nej så farligt var det faktiskt inte idag, det gick fort och jag fick beröm för mina fina tänder *smiile*! Dock ska jag börja skölja med flour varje dag och jag hatar det!
Men men, vad gör man inte för att behålla sina fina tänder?

Skrev tidigare att jag skulle städa mitt rum lite vilket jag inte gjort än. Allt är en enda röra. Antar att det bara är att ta tag i det. Finns väl inte bättre än att få saker och ting understökade så man slipper det senare. Något jag verkligen måste ta itu med är antiken... Låter lockande? Inte det minsta. Dessutom har jag prov på det redan på torsdag. I´m dead!
Så nu lämnar jag er här en stund för att få ordning på det!

See ya!




Ännu en dag hemma

Viruset sitter i och vägrar att släppa mig så här sitter jag hemma, igen.
Men nu skiter jag i vilket, det blir till att utmana mitt virus!
För här tänker inte jag sitta inne och ruttna bort.
Klockan 15.00 är det jag som sitter i skolan och har matte, det är en lektion jag absolut inte kan missa, då hamnar jag mil efter de andra, vilket skulle suga rejält. Och om en timme sitter jag dessvärre hos tandläkaren, hur ska det gå?
För er som inte visste... Jag har fruktansvärd tandläkarskräck och den går inte att bota!

Nu ska jag plocka i ordning lite på mitt rum och fixa till mig.

Ha en bra dag så hörs vi senare!





Slitkväll!

Jag visste tydligen inte vad jag gav mig in på när jag sa att jag kunde ta Johannas måndagspass. Vad vi slet! Aldrig sett så mycket post i hela mitt liv och det bara fortsatte komma mer. Puh, tack och lov att det är över. Dock är inte kvällen det.
Måste egentligen dra igång med pluggandet men är jag inte värd lite vila efter jobbet?
Jo, det tycker jag allt. Tack.

Imorgon ska jag iväg till skolan trots min hosta, klarar inte av att ligga inne mer.
Funderar på att lägga mig och påbörja boken "14 år till salu" som jag väntat på!
Ibland är det allt bra att ha en mamma som är bibliotikarie :)

Hoppas ni har en trevlig kväll!






This is me today!


Linne - HM
Jeans - Lindex

V.41

Nedräkningen kan börja!
Endast 3 v. kvar till höstlovet, det ska bli så otroligt skönt så det går inte att beskriva! Förhoppningsvis blir det Stockholm men eftersom ingenting är säkert än så spelar jag med öppna kort.

Jag är fortfarande sjuk, var på vårdcentralen i morse för att se vart problemet ligger men som vanligt hittar dom inget, jag blir så frustrerad! Det är ju något som är fel eftersom det varit såhär över 1 v. nu plus att jag mår skit. Det var tydligen inte halsfluss eftersom man inte ska hosta och vara förkyld samtidigt som jag är. Borde inte min sjukdom klassas som värre då?
Alltså... GE MIG PENICILLIN?!

Jag är på lite bättre humör nu för jag ska jobba extra ikväll istället för Johanna eftersom hon är sjuk. Okej, visserligen är jag också det, men vad fan... PENGAR! :) Det tackar man gärna inte nej till. Nu ska jag försöka plugga lite så man har någon chans att göra bra ifrån sig på det kommande provet. Hoppas ni har en bra måndag!

Tagen för givet

Är jag tagen för givet? Är du tagen för givet? Är vi medvetna om vad det innebär?

Att bli tagen för givet är något bland det mest smärtsamma som finns, men att ta någon för givet är det lättaste misstaget man kan begå. Vet man om att man har sin familj eller bästa vän som man alltid haft vid sin sida blir det för många en självklarhet att dessa alltid finns där.
Vi får inte ta dem för givet, det är fel. Men å andra sidan, att leva med den ständiga rädslan att förlora någon man står nära går heller inte. Därför måste man finna en balans mellan dessa alternativen.

Allting kan hända av en slump, livet står inte skrivet i stjärnorna som en del av oss kanske kan hoppas på. Ibland är man bara blind för saker och ting och det är något man inte kan styra över.
Meningen med att ha någon man verkligen älskar och bryr sig om är att visa det i handling, inte bara genom ord. Kärleken är ofta inte något man kan beskriva genom varken ord eller handlingar men vi måste försöka.

Det sista vi får göra är att ta någon för givet för rätt som det är finns inte den personen med oss längre. Vill vi riskera att leva med den ångesten resten av livet? Att vi aldrig visade vad den betydde innan det var försent. Tro mina ord, det är inte värt det.   
Den dagen man själv får reda på att man blivit tagen för givet är det något inuti som krossas. Alltså måste vi själva tänka oss in i andras situationer för att förstå, detta gäller alltid.

Ge varandra kärleken så som ni vill ha den.


Söndagen

Jag känner att jag börjar bli lite bättre, eller så inbillar jag mig bara? Hoppas inte det är så!
Jag har i alla fall bestämt mig för att jag ska till skolan imorgon. Trött på att bara ligga inne, bara en tidsfråga innan jag börjar klättra på väggarna, bokstavligt talat.
Idag har jag fått gjort min uppgift i historia som P-A gav mig glatt. Skönt att ha den understökad. Ikväll har jag även kopplat in min nya skärm och jag älskar den redan :) Alltid skönt med något nytt. Annars har det inte hänt mycket idag, jag menar, vad kan hända? Det är söndag och jag är sjuk. Nu ska jag ta och skriva ett inlägg i kategorin "Känslor & tankar". Håll utkik senare!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Dunkande huvud + musik

Börjar bli riktigt trött på att vara sjuk nu och det blir inte bättre av att min så kallade party-granne dunkar musik som vanligt. Aldrig irriterat mig på det förut, men nu får det fan vara nog! Mitt huvud dunkar tillräckligt utan den där musiken. Haha, får mig att låta som en gammal kärring som bara gnäller men kanske lika bra att öva i tid?

Ikväll har jag sett på två filmer, båda var helt okej, näst intill bra. Har en del som återstår att se. Det är ju faktiskt en dag imorgon också. Det är svårt att sysselsätta sig när man är sjuk. Finns inte mycket att välja på. Antingen film, dator eller tv. Yes liksom! Nej, nu ska jag sluta klaga. Hoppas jag mår bättre imorgon så jag hinner träffa Madde innan hon åker hem.
Ha en fortsatt trevlig kväll! Lägger upp en bild, kände att det var längesedan nu.
Och nej, man kan inte alltid se bra ut, speciellt inte när man är sjuk.



Tillit

Att lita på någon kan lika gärna vara det största misstaget man någonsin begått eller också det bästa valet man någonsin gjort. Det kommer visa sig i slutändan.

Man kan aldrig veta till 100 % om det går att lita på en människa eller inte. Det handlar inte heller alltid om personen man anförtror sig åt utan också om själva situationen. Vad som helst kan hända. Vi handlar olika, vi tänker olika. Avgör du att personen i fråga svikit dig är det utifrån din synvinkel, kanske många andras också, men inte alltid enligt den personen som gjort det. Hon/han kanske varit helt säker på att det var rätt val att handla så som denna gjort utifrån sitt eget perspektiv.

Vi kan inte ta för givet att det går att lita på en del personer, det är lika befängt som att kasta sig ut från ett flygplan utan fallskärm. Lika fort som vi valt att anförtro oss åt någon, lika fort kan vi få ett hugg i hjärtat. Det är helt enkelt en självklarhet som många väljer att koppla bort. Detta misstag kanske kommer kännas en lång tid efteråt. Det är helt upp till var och en hur godtrogen man är. Jag säger inte att det är fel att lita på någon, tvärtom. Men det gäller att hitta någon man verkligen kan lita på. Det är där det kan brista.

Var försiktiga, ni vill inte begå ert livs misstag.


Hemmahelg

Helgen ser inte särskilt ljus ut. Jag är fortfarande sjuk och lär inte friskna till än på ett tag.
Åååh, vad frustrerande! Inte för att jag hade världens planer, men ändå. Hade åtminstone tänkt gå på bio med Annie samt vara Madde´s guide nu när hon är nere i Trollhättan. Hoppas jag hinner träffa henne innan hon åker tillbaka till Östersund på söndag.
Det finns en positiv sak med att vara sjuk. Det är att man blir så ompysslad. Man får allt serverat och man känner verkligen empati av dom som är i ens närhet. Mamma kom nyss hem från affären och hade köpt med sig ett paket päronsplitt och vitlöksbaguetter som hon vet att jag tycker om :) Allt serverat var det ja.
Håller på att ladda ner massa filmer så jag har något att göra under hela dagen/kvällen.
Nu ska jag ta en dusch. Hoppas ni får en trevlig helg!



Andra dagen på jobbet

Jag trivs som fisken i vattnet! Kanske ska göra som min broder Olov sa här om dagen: "Bli den nya Gustav Svensson!". Haha nej skämt åsido, riktigt så långt ska det väl inte gå.
Dessvärre var det väldigt jobbigt idag för min del på grund av att jag är så übersjuk. Varför ska det ske när helgen kommer? Det är så himla typiskt! Ser ut att bli en ligga-inne-helg för min del, tråkigt som bara den!
Kom nyss ur duschen, nu sitter jag här i min rosa badrock och försöker hålla ögonen öppna. Jag skojjar inte när jag säger att jag är som ett levande lik. Tragiskt!
Nu måste jag lägga mig, orkar inte skriva mer :(

Hoppas ni har en trevlig kväll kära läsare!

Bota mig!

Har genomgått den jobbigaste natten på länge, trodde aldrig att det skulle bli morgon. Gått upp ett flertal gånger som en zombie. Det är omöjligt att få sömn när man är så förkyld har en hosta som håller på att kväva en. Men värst av allt är nog ändå smärtan i kroppen, känner mig helt mörbultad. Nej, om någon skulle kunna bota mig, det hade inte varit helt fel.

Eftersom jag hade prov idag var jag tvungen att ta mig upp för att åka till skolan och skriva det. Det var inte alltför lätt att sitta och koncentrera sig med tanke på mitt tillfälliga tillstånd. Men men, skönt att ha det gjort nu. Mår lite bättre nu efter att ha tagit en dusch, det kan verkligen göra underverk ibland! Nu ska jag krypa ner under täcket och se på film och hoppas på att kurera mig. Legally Blonde blir det. Någon som sett den?  

Hej på er!

Idag har varit en lång dag. Jag är sjuk samtidigt som jag inte har någon tid över till att vila upp mig eftersom jag har så mycket att göra just nu. Sjukt jobbigt... Hur som helst.
Morgonen startade upp på en förskola där jag skulle skriva ett reportage om deras temavecka och så vidare. Det var ganska mysigt att vara med dom små barnen ute i skogen, man fick upp bilder av hur det själv var när man var så liten och allting bara var lek. Saknar den tiden. Det var nästan lite sorgligt att lämna dom trots att jag bara varit där ca 1,5 timmar. En liten flicka frågade mig innan jag skulle gå "Du kommer väl tillbaka nästa gång vi ska ut i skogen?" Jag kunde bara inte med att svara nej när hon såg upp på mig med sina bedjande ögon, så jag svarade: "Ja, jag hoppas det!" Söta ungar alltså...

När jag kom hem övningskörde jag upp till skogen med pappsen för att fotografera, så nu är den uppgiften äntligen överstökad. Hoppas bara bilderna blir bra!
Ikväll var min första arbetsdag på posten, jag kommer stormtrivas! Trevliga arbetskamrater och mysigt jobb :) Resten av kvällen har jag försökt ägna åt Mediahistorian med tanke på provet imorgon. Känns omöjligt just nu. Har ingen kraft till någonting. Ska försöka sova nu.

Hoppas ni har en trevlig kväll sötnosar!
RSS 2.0