Fotbollskväll

Har precis varit ute på en promenad med Nikita, brorsan och Tyson. Nu väntar en fotbollskväll! Vilket lag går till final? Spanien eller Ryssland. Spännande, spännande! Hoppas på Ryssland om dom spelar så bra som de gjort tidigare! Om du är fotbollsintresserad och följer EM - Vilket lag vill du ska möta Tyskland i finalen på söndag?

Dagens PUSS...

Går till min älskade bebis Nikita - världens bästa hund.
Vad vore livet utan dig? Du är bäst hjärtat! <3



Hej hej, hallå bloggen!

Igår var en trevlig kväll. Spenderade den med Madde i hennes pappas stoora lägenhet, och sen kom Ida och hälsade på. Blev en riktig tjejkväll till slut. Pratade om allt mellan himmel och jord, såg på alla möjliga olika tv-program, vräkte i oss godis, bullar och glass och slutligen blev det dags för fotboll. Fast det var väl bara jag som var något insatt, haha! Mitt i allt snack skriker jag ut "JAAA, MÅÅÅÅL!" samtidigt vänder sig Madde och Ida och kollar på mig som två frågetecken och sääger "Va, vart det mål?!" Haha, klockrent.

Vilken sjuk mardrömjag haft inatt alltså, det går inte ens att beskriva den, ingen skulle fatta något ändå. Men det var något med att jag och några från mitt fotbollslag var ute mitt i natten i en skog och skulle leta efter spöken samtidigt som vi var tvugna att gömma oss för dem. Låter normalt? Nej, skulle inte tro det.

Nu är det dags att måla naglarna efter en lång och skön dusch. See ya! / M

God eftermiddag

Efter den goda middagen jag lagade, det vill säga kyckling, ris och currysås tog jag mig en tupplur. Började läsa en ny bok lite smått men jag somnade ganska snart. Madeleine ringde och väckte mig för en liten stund sedan så nu känner jag mig helt nyvaken. Ska snart hoppa in i duschen så jag kan piggna till. Nu slutar brorsan jobbet, så nu ska vi snart ta en biltur med pappsen och kolla runt lite. Efter det ska jag träffa Madeleine :)
Nu ska jag ta mig en promenad med Tyson. / M

Verklighetsuppfattning

Varför lever vi människor kvar bland våra minnen? Varför väljer vi att leva i en tid som inte längre finns kvar? Jag har svårt att sätta ord på det för många gånger lever jag själv kvar i den förgångna tiden. Ibland väljer jag det, ibland inte. Det är mycket av det förflutna man inte vill tillbaka till men ändå sitter man fast där och vet inte hur man ska gå vidare. Jag har inte valt att vara kvar där men hur mycket jag än vill gå vidare känns det omöjligt. Men så finns det också den där underbara tiden då man var överlycklig och allting var som en saga. Då vill man inget hellre än att spola tillbaka tiden och ha det så igen. Det är en självklarhet. Men än en gång - Varför gör vi såhär mot oss själva? Vi plågar oss själva genom att se tillbaka på något som skadat en så innerligt eller också ser vi tillbaka på en tid där man verkligen var lycklig och hoppas förgäves på att det ska bli likadant igen. Det blir aldrig samma sak igen, det kan aldrig bli samma sak igen. Det är något vi alla måste inse, vissa har svårare för det än andra. Verklighetsuppfattning, det är vad allting handlar om. Men många gånger väljer man att skapa en egen verklighet och blundar för det verkliga livet. Det funkar inte. Tro mig. Alla känner vi någon gång att allting skulle bli bra om man kunde leva om en tid eller om man kunde få något ogjort. Det är inte ens värt att drömma om något sådant för det är något som aldrig kommer ske. Lev i nuet, inse verkligheten hur hård den än kan vara. Ta en dag i taget så kommer du komma långt. / M

Ge mig värme och solsken!

Inte konstigt att man inte hittar på något att göra när det i stort sett är storm ute! Hela humöret påverkas verkligen av vädret. Jag vill ha tillbaka de där solstrålarna som älskade att smeka över ens kropp och som gav den där vackra gyllenbruna färgen. Jag vill känna den där värmen som kröp sig tätt intill vart man än var och väckte lusten till att hoppa i vattnet och bada. Jag vill se alla glada människor springa runt utomhus barbenta och i solglasögon. Sommaren ska vara fylld av värme, solsken och glädje. Men vart är du nu?  Usch vad deppig man skulle bli nu då. Någon i Östersund som vill hitta på något skoj?
Hojta till isåfall! / M
 

Rastlös

Dagen har verkligen gått långsamt. Inte haft någt att göra.
Jonna, kom hem från Norge så vi kan festa!!
Jag, pappsen och Pelle åkte till Krokom en sväng sedan åkte vi och handlade för vi var jättehungriga. Kyckling och potatissallad fick det bli, mums! Nu knastrar regndropparna på fönsterrutan och inget är väl mysigare än att krypa ner under en filt och se på tv då. Saknas bara sällskap men Fredde slutar inte jobba förräns om två timmar.
Nu ska jag gå in till Pelle och se om han har någon bra film :)

Rapport från Östersund

Kom fram igår 15.15 för att vara exakt. Resan gick hyfsat fort. Det roligaste var ändå när vi såg en flock med kor beta längs vägkanten. Dom bara gick runt där helt oberörda av trafiken. Pappsen fick tvärnita. Bland korna fanns två urgulliga kalvar. Det var en syn, då kände man verkligen att man var i Norrland. Jag menar, kor helt lösa utan uppsikt vid en bilväg...?
Kvällen spenderade jag med Fredde och Tjomp. Till middag blev det en jättegod paj som Fredde fixade ihop och sen var det dags för Spanien-Italien matchen. Spanien vann på straffar, så gött! :D Ska bli spännande att se hur det går mellan Ryssland-Spanien. Ja, ni som inte redan vet det märker väl att jag är ganska fotbollsintresserad :p
Det är tråkigt väder så jag och pappsen ska snart ta oss en biltur och kolla runt lite. Nu måste jag göra mig i ordning! Ha en trevlig måndag :) / M

Bye bye then!

Nu ska jag när som helst parkera mig i bilen med pappsen och Pelle & Jonna i Pelles bil för att åka upp till Östersund. Tidig morgon! Skriver när jag är uppe i Norrland! Take care / M

...

Kom inte nära, men snälla håll dig inte borta.
Lyssna på mig, men snälla hör inte alla mina ord.
Se mig som den jag är, men snälla titta bort ibland.
Ge mig din ömhet, men snälla visa ditt hårda skal också.
Tro på mina ord, men snälla glöm aldrig att alla kan svika.
Försök skydda mig, men snälla låt mig visa att jag också kan.
Älska mig, men snälla lova att aldrig fastna i drömmen.


Midsommar

Hallå! Hoppas ni haft en lika trevlig midsommar som mig. Det blev mycket snaps, sång och skratt! :) Måste ju påpeka att jag faktiskt vann mot alla grabbarna på pilkastningen, det ni! :) Hur många gånger ska man behöver bevisa att vi tjejer är bäst? Men men, inte mig emot! Midsommarmaten var lika god som alltid, och som vi åt. Högtider är ganska jobbiga på det viset, man äter så man knappt kan stå. Men efter en stund tog vi oss orken att gå ut och spela kubb. Det var nästan outhärdligt på grund av alla äckliga knott som bet en överallt. Så tyvärr spenderade vi mestadels av tiden inomhus men det gick bra det också. Somnade vid halvtvå hos faster Monika inatt och vaknade vid åtta. Snacka om tidigt. På förmiddagen tog vi oss en långpromenad och gick upp på berget och kollade utsikten. Det är vackert där uppe, men konditionen bör inte ligga på bott om man ska orka knalla upp dit säger jag bara. Nu måste jag packa klart allt inför imorgon. / M

Dagen före midsommar

Idag har jag inte hunnit med att skriva en enda rad, sorry kära läsare!
Dagen har bestått av att visa Jonna runt lite här omkring i Trollhättan, bland annat vårt köpcentrum Etage, lite av stan, min gamla skola och området Sylte där jag bor. Vi har åkt fram och tillbaka med Pelle lite överallt. Bland annat hälsat på min faster och Lars där vi ska fira midsommar imorgon. Glömde kanske nämna att min bror och hans flickvän är här på besök. Nu kanske det är något lättare att hänga med i svängarna. Ikväll åt vi pizza med Alex, Jerry och Millan på Shalom, för i Östersund kan dom inte göra"riktiga" pizzor, haha. Det var härligt att se brorsan med sina gamla vänner igen, man riktigt kunde se glädjen glimta i ögonen. Synd att dom inte kan stanna längre!
Imorgon, ja då är det minsann midsommar. Det känns verkligen inte som det. Vädret är kasst! Känns inte som man kommer kunna ha på sig några finkläder imorgon, då lär man väl frysa ihjäl och bli uppäten av knott och mygg. Men man får väl göra det bästa av situationen helt enkelt, värma sig med alkohol och hålla sig inne så man slipper bli biten av dessa blodsugare. De flesta åker väl ut på kusten och firar midsommar och tältar, jag understryker tältar! Lycka till gott folk. Hoppas ni slipper översvämning. Vissa håller sig faktiskt till det gamla hederliga och firar med släkten, det blir alltid bra :) Hur som helst. Trevlig midsommar kära läsare! / M

Besviken!

Sverige, Sverige... Nu är EM-festen över. Jag finner inga ord. Vad höll ni på med ikväll? Katastrof. Det är vad det är. Katastrof! Så dåligt spelat, det är inte ens värt att kallas "spelat", för ni hade inget spel. Jag vet inte i vilken värld ni befann er i ikväll men inte fan var det på fotbollsplan. Besviken till tusen! Och nu vet jag att jag talar för hela Sverige.

Brist på sysselsättning

Har egentligen ingenting vettigt att skriva för jag har absolut inte gjort någonting hitills. Bara sett på film i stort sett. Sitter bara och väntar på att matchen ska börja mellan Sverige och ryssarna men det är ju ett antal timmar kvar. Så vad ska man ta sig för? Igår städade jag så nu är det klart i alla fall. Nu har jag äntligen fått alla teaterfilmerna av Maria. När vi hade rollspel på de sista Dramalektionerna blev vi filmade och man kan inte annat än att skratta så man gråter när man ser oss. En sak är säker, vi hade så sjukt roligt! Vill inte tänka tanken på att vi inte kommer få ha mer Drama tillsammans.
Citerar Maria "Det var som att bli befriad från fängelset (skolan) då vi hade de lektionerna". Men men, man får inte alltid som man vill. Det är något jag lärt mig och det är något alla borde lära sig i tidig ålder.
Nu ska jag ta mig en promenad med pappsen.
Skriver mer sedan om jag har något vettigt att tillägga. / M

Shopping <3

Det blev en lång shoppingrunda idag och jag är ruinerad! 20 kr är allt vad jag äger just nu, illa. Men lika glad är jag för det för jag ska fylla min garderob med massa nytt :D
Jag, shoppingberoende? Inte en chans... ;)
Nu ska jag snart sätta igång och städa för imorgon får vi finbesök :) Efter det ska jag belöna mig med att lägga mig i sängen och se på en dvd.
På söndag åker jag till Östersund, yes! :D Längtar...
Håller tummarna för dig imorgon, broder. Hoppas allt går bra! <3

Chill

Det händer lika lite som vanligt i början på sommarlovet. Man får nästan lite ångest över att man inte tar sig för något nu när man väl hinner. Men varför stressa när man inte behöver? Precis min tanke. Igår tänkte jag och Hanna spela minigolf, men planen gick åt skogen. Precis när vi kommer fram börjar det ösa ner och en sak var säker: Där tänkte inte vi stå och putta på någon liten boll samtidigt som vi fick en kall dusch. Istället gick vi runt lite på stan, jag fyndade ett par heta trosor, eller vad säger du Hanna? ;) Haha! Lite surprise måste man ju bjuda på. Oops, nu blev det lite privat men ändå. Vad är en blogg utan att man får läsa om folks privatliv? Ingenting.
Jag har precis skrivit klart ett långt brev till min kära mormor, måste uppdatera henne om vad som händer i mitt liv. När jag blir mormor eller farmor, eller både och - då ska jag veta allt om mina kära barnbarn :)
Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och göra mig i ordning lite, för att sedan åka iväg och shoppa med mamma. / M

Alingsås

Idag tillbringade jag dagen i Alingsås tillsammans med min goa släkt. Faster Monika, kusin Åsa, Lars och mamma & pappa. Det blev en tidig morgon, eller ja.. För att vara sommarlov vill säga. Gick upp vid halvnio och jag är fortfarande jättetrött. Sov som en stock i bilen både dit och hem. Det var nämligen "Potatisfestivalen". Men det var väldigt lugnt, vi gick på marknad och jag fann en väska och ett par solglasögon. Innan vi åkte därifrån åkte jag, Lars och Åsa karusell, virvelvinden. Det var roligt, men det blev nog för mycket för Lars haha! Efter det åkte vi till ett jättemysigt ställe och åt, det blev ingen dålig middag och efterrätt :) Mätta, sega och belåtna åkte vi hem därifrån.
Nu har jag legat och sett klart en film som jag påbörjade igår, "Feel the noise".
Helt klart sevärd enligt min åsikt.
Nu tänkte jag påbörja en annan film. Det är verkligen sådant väder idag, ligga inne under täcket och se på film. Mys! Ha en mysig söndag, du med. / M

   

Sverige VS Spanien

I sista minuten gör Spanien 2-1. Vi lider med er, Sverige.
Kunde ni inte bara hållt ut en enda minut till? Riktigt synd!

Helg dygnet runt

Precis så är det när man har sommarlov och det märks på både det ena och andra sättet. Jisses, vilken kväll igår. Fick nog i mig lite för mycket av det goda. Jag som riktat in mig på att vara nykter, den planen gick ju så bra! Men jag klagar inte, det var nog kul? :) Gick kanske lite för vilt till med tanke på såret jag fått i pannan med massa torkat blod. Mysigt... Sedan ringde jag tydligen upp mitt ex, hoppas jag inte sa alltför konstiga saker. Ångest...
Men men, det var den kvällen det.

Idag är det fotboll som gäller! Hoppas Sverige är tillräckligt taggade idag så de kan stå emot Spanien vilket är mycket tveksamt. Men som sagt, man kan alltid hoppas.
Nu ska jag nog ta mig en välbehövd och efterlängtad dusch. / M

  

Skolavslutning!

Igår kom äntligen dagen som alla så länge väntat på - skolavslutningen! Ett år gick fort, nu återstår endast två år av skolan. Stackars studenter idag säger jag bara, pissväder och åska. Kan inte vara roligt att stå på dom vagnarna idag. Igårkväll blev det alkohol för hela slanten så idag är man bakis... Självförvållat. Men fullast på stan igår var nog ändå Hanna. Full som en kastrull haha! Idag får det nog bli lugnt, men planerna kan ju ändras ganska mycket under dagen.
Jaha, så började det ösregna igen! Vart tog sommarvädret vägen? Nu när man väl är ledig så försvinner solen, trist! Jag som skulle fortsätta jobba på brännan, nu blir det lite svårt.
Nej, om man skulle ta och göra sig i ordning lite innan Annie dyker upp. / M



.

Hallå folket! Den här dagen har gått fort, började dagen med att gå på stan en sväng, sedan åkte jag till skolan en stund. Vi fick se våra gamla filmer som vi gjort, det var kul! Sedan blev det betygsnack, jag är riktigt nöjd! Men det känns ändå inte så jättebra att ha toppbetyg redan i ettan, då lär det bara bli ännu mer press och stress i tvåan. Nej, det orkar jag inte tänka på nu! Nu ska det bara kopplas av efter allt slit. Imorgon är det äntligen skolavslutning! Börjar tio så det är väl dags att lägga sig snart. Ikväll kom dessvärre ösregnet, det suger! Det är väl självklart att det ska komma just nu. Så typiskt. Bara hoppas på att det inte regnar imorgon för då är det party! Se upp på stan säger jag bara ;) Lipz hade inte varit dumt, någon frivillig som fixar in mig? Jag lovar, jag bjuder på en galen kväll haha! Nu somnar jag snart, godnatt!

Vinst!

EM-premiären slutade mycket lyckat! 2-0 till Sverige :D Skrek så att jag nästan tappade rösten. Det klockrena målet av Zlatan var bara så underbart att se! Man hann knappt återhämta sig innan det andra målet kom av Hansson. Grymt bra avslutning på kvällen! Men jag lider med Chippen som skadade sig på slutet. Nu får vi hoppas att det går vägen i de kommande matcherna! / M - som älskar Sverige <3

Fotboll!

Tränade ikväll och nu sitter jag bänkad framför Tv:n och kollar på EM matchen som förmodligen resten av Sverige också gör. Tråkig match hitills, hoppas det blir bättre fart i andra halvlek! Vilka tror Du vinner EM?

Godmorgon läsare!

Nu är det nog slut på värmen och solskenet ser det ut som, tråkigt! Jag som sett fram emot en perfekt skolavslutning, men icke.. Idag har jag egentligen sovmorgon till tolv, men måste åka iväg till stan en sväng och fixa lite saker. Idag får vi reda på våra svenska/engelska betyg, får jag inte vad jag förväntar mig kommer jag väl gå i taket. Men G i matte blev det till slut och det måste firas! Så som jag slitit för det betyget.
Nu ska jag aldrig mer räkna matte! :D

Oj, här hann det inte bli många rader. Nu måste jag göra mig i ordning och gå till bussen! / M

Hello sunshine

Äntligen hemma från skolan! Nu är träningskläderna packade och snart ska jag iväg till samlingen, sedan bär det av till Nossebro.
Stackars Annie sitter fast på tåget i Göteborg, så jag håller henne sällskap genom mobilen. Dessa tåg säger jag bara, alltid är det något krångel!
Hanna var helt inne på att dra med mig till Bulgarien redan imorgon, hon hade hittat sista-minuten biljetter men det var något kort varsel. Men nästa år, då jävlar! :D
Nu måste jag rusa! / M

Sista veckan

Sitter uppe på Media och bara väntar på att få redovisa inför Svante och resten av klassen på Samhällslektionen. Inte en chans att jag stannat kvar här om jag inte absolut var tvungen att redovisa idag. Men det är jag dessvärre för kl 16.00 ska betygen vara satta idag. Fick nyss reda på att det blev ett MVG på MDK-provet, yes! Det trodde jag aldrig. Happy meal!
Ikväll är det match i Nossebro, så det är knappt man hinner hem innan man ska iväg igen. Hata stress!
Nej, nu är det väl dags att börja läsa in lite inför redovisningen så man har någon koll, eller vad säger ni? / M

Söndagsrunda

Idag sov jag väldigt länge jämfört med vad jag brukar. Gick upp vid tolv, åt frukost och fixade i ordning mig sedan åkte jag iväg med mamma till Etage och shoppade lite. Idag blev det en sommarklänning från Gina Tricot, ett linne från Cubus och present till min älskade Annie som fyller år på torsdag! :) På torsdag är det även skolavslutning, härligt! Sedan väntar ett långt och härligt sommarlov. Frågan är bara vad jag ska sysselsätta mig med hela sommaren med tanke på att det inte blev något sommarjobb. Äsch, det får bli en senare fråga! Den här söndagen gick konstigt nog fort. Borde egentligen packa upp min väska som är full med kläder och annat, men den lär väl stå där ett bra tag som vanligt. Men inte alltför länge, för efter midsommar åker jag upp till Östersund igen! Tänk att det redan är midsommar snart, tiden bara flyger iväg. Nej, nu känns det som att jag bara sitter och skriver om ingenting.. Finns inte särskilt mycket att skriva om idag. Nu kom jag på vad jag skulle göra! Förbereda mig inför min redovisning imorgon som handlar om min bror. Jag vill få till den riktigt bra! Det sista arbetet som ska göras nu, då måste det bli en bra avslutning. Ha en bra kväll gott folk! / M

Tillbaka i Trollhättan

Igår åkte vi hem från Östersund tidigt på morgonen och kom hem sen eftermiddag. Tio timmars bilresa är inte roligt! Men till min lycka sov jag nästan hela vägen hem, det har inte blivit särskilt mycket sömn under veckan.
Det har varit en underbar vecka med massa skoj och underbart väder!
Hade helt glömt bort att jag ska till skolan imorgon, det känns ju som att jag har sommarlov nu med tanke att jag varit ledig ett tag. Men det lär väl bara bli lugnt, betygen är ju satta så det känns ganska onödigt att vara där. Men duktig som man är så går man dit och visar sin entusiasm för lärarna, haha!
Nu ska jag klä på mig för att snart åka iväg till Etage och shoppa lite med mamma. / M

Studenten!

Idag är det full rulle på stan, alla lyckliga studenter och resten av stan! Idag är en sådan dag då de flesta är lyckliga, om inte för sig själva så för andras skull. Det är en härlig känsla, att kunna glädjas åt andra. Jag menar, vi människor behöver varandra, vi måste sprida glädje och det tycker jag vi lyckas bra med denna dag.

Det känns som att det fungerar lite olika på studenten beroende på vilken stad man bor i. Här i Östersund går folket runt med sina studentmössor en vecka innan de tar studenten, och de går ut väldigt tidigt på själva studenten, vid 11.30. Och en del här uppe åker runt i vagn efter de gått ut. Lite knepigt tycker jag, men men. Bara dom är glada, vilket dom självklart är! :)

Det är hur varmt som helst, kändes som man skulle svimma bland allt folk i värmen förut. Stackars studentpojkar som bär runt på sina svarta kavajer. 
Nu ska jag snart ut och sätta mig på baksidan och knäcka någon cider eller bärs. Det är tider, det. 
Hoppas att alla får en trevlig dag! / M 

Några kloka ord till studenterna:
Försök komma ihåg den här dagen, du upplever den bara en gång.

Hallå i värmen!

Gick upp tidigt som vanligt på grund av värmen. Min briljanta idé kom ganska snabbt - baka chokladmuffins! Baka är bra tidsfördriv. Kanske inte bästa man kan göra i värmen, men ändå! Nu sitter jag inne hos Pelle och Jonna är duktig och står och lagar mat åt oss :) Om en stund ska vi ut och lägga oss på Österäng och bli ännu brunare!

Måste bara skriva att jag fick upp en jättestor firre igår när vi åkte ut med båten och fiskade! Kan ni tänka er, jag, Marre, som aldrig någonsin fiskar får upp en bjässe! Jag fick panik och trodde jag skulle tappa i fiskespöt, men till slut lyckades jag dra upp den. Tyson blev helt galen när fisken kom upp i båten, haha! Det var riktigt roligt. Den vägde säkert 3 kg. Snacka om att vara stolt ;) Bilder kommer så fort jag kommer hem! Jag är smart och har glömt sladden hemma till digitalkameran. Nu ska jag vara social med Jonna! / M 

   

Sommarbrun

Nu har jag legat ute och stekt två dagar ute i solen, och jag kan redan se resultat! :) Om bara vädret håller i sig och jag fortsätter ligga ute i hettan kommer jag förmodligen ha bränna som folk i utlandet. Det är oerhört varmt idag och himlen är klarblå. Sommaren är här!! :D
Om en timme ska jag, Pelle, Jonna och Fredde åka ut till Nälden och åka ut med båten, härligt! Jag har gett mig fan på att ta mitt första dopp för i år, hoppas jag håller vad jag sagt ;) Alla norrlänningar bara klagar på att det är kallt, veklingar ;p Är det varmt ute så badar man, så enkelt är det!
Nu ska jag kila in till Olov och äta med familjen. Dessutom fyller pappsen år idag, grattis! <3

Östersund

Hitills har det varit jättebra dagar! Kom fram runt fem i lördags, umgicks med familjen, Jonna och Madde. Vi satt och gottade oss på baksidan på gräsmattan. Blev en varm och mysig kväll. Senare tog jag och Jonna varsin öl och gick upp och kollade på när Pelle lirade basket med några, fick även se en av valparna som Nikita och Tyson är föräldrar till (bild kommer). Så himla söt! Lilla King-Kong :)
Igår åkte jag och familjen samt Jonna, Madde och Fredde ut till Krokom och grillade. Jättefin grillplats men dock för mycket mygg enligt mig. Men även denna blev en mysig kväll!
Kom nyss in till Olov efter en liten shoppingrunda på stan. Jag hittade en riktig sommarklänning på Rut m. Flera, en bikiniöverdel på HM, vitaminer till hår och naglar på hälsobutiken och sist men inte minst, present till pappa som fyller år imorgon! :)
Nu ska jag vara lite social med Olov, mamma och Madde innan det är dags för Madde att ta tåget hem till Gävle.
/ M

  
RSS 2.0