Rädd för att inte räcka till?

Alla har vi någon gång mött den där känslan som inte går att undvika hur man än gör. Rädslan över att inte räcka till. Hur mycket man än kanske kämpar för för den där påhittade titeln "räcka till överallt" kan man ibland känna att det är omöjligt. Jag understryker den där påhittade titeln för att klargöra att det endast är något vi försöker nå upp till för att känna uppskattning. Men vad händer sedan då när vi känner att vi uppnått ett mål och fått den uppskattningen vi törstat efter? Jo, vi höjer kraven på oss själva och nästa mål blir att sikta in sig på något ännu högre och svårare endast för den där uppskattningen som varar ett litet tag.

Meningslöst?
Kan så tyckas av vissa men för andra är det en livsstil. Jag talar nu av egna erfarenheter då jag alltid lagt upp ribban på en högre nivå allt eftersom och ibland kan jag känna att jag fortfarande gör det trots den kritik jag fått för det. Där ser ni! Man kan faktiskt även få kritik över att ha för höga krav på sig själv för det förstör en som individ. Man försöker så mycket att allt bara rasar. Man får blackout, man orkar helt enkelt inte mer. Jag vet hur det är och jag vill få er att förstå att det inte är värt det. Alla, och då menar jag verkligen alla räcker till så länge man gör sitt bästa. Det är omöjligt att göra mer än så ändå försöker vi uppnå något högre än vårat bästa.

Lägg ner dessa tankar om att ni inte räcker till för det är bara något vi inbillar oss. Något annat som kan utlösa den här ångesten över att inte vara bra nog är ifall man är väldigt tävlingsinriktad. Det är till viss del bra att vara det men det finns gränser till allt! Alla är vi olika och kör vårat eget race. Var stolt över dig själv som individ, du har ingen anledning till att vara något annat. Det är inte meningen att kämpa så hårt att man släcker sin egen låga.

Godkväll kära läsare

Kom precis in, har lite svårigheter att skriva på grund av att mina fingrar är som istappar. Var ute och fotograferade i det fina höstvädret. Måste som sagt få gjort min fotouppgift till på torsdag. Hoppas på bra resultat, är ju ganska svårt med analoga kameror då man inte har en aning om hur bilderna blir förrän man framkallat dem. Imorgon ska ju ut och fotografera de foton som återstår. Nu måste jag ägna mig åt att plugga på Mediekunskap, hur tråkigt som helst.
Men har man prov så har man... Vad gör ni ikväll? :)

Happy face!

Vet ni vad?! Detta är min turdag, jag har äntligen fått jobb! Börjar på posten redan på onsdag, visst är det en provanställning men jag förväntar mig att det kommer gå bra så det blir nog inga problem :) Jag ska bara jobba onsdags- och torsdagskvällarna men det är ju pengar det med ;) Kunde inte fått en bättre nyhet!
I eftermiddag ska jag ut och fotografera, har fått låna hem kameran till torsdag så jag måste tagit alla foton fram tills dess så det är bara att köra igång.
Nu ska jag njuta vidare av mitt glädjerus! Ha en underbar dag!

Återställd

Jag försöker åtminstone bli det från igår, jobbar på det! Tryckte i mig en pizza tidigare idag och vilat en stund, känns bättre nu. Bara glad över att jag inte fick en sån där baksmälla då man bara vill begrava sig själv!
Fick reda på att några av mina kompisar som också är 17 kommit in på Vokalen (en krog) igår. Dit som jag så gärna ville gå, då hade jag säkerligen också kommit in, dock visste jag inte om detta förrän tidigare idag. Men men, shit happens! Jag hade säkerligen roligt mitt ute på stan ändå, haha!
Egentligen måste jag göra klart min mind-map som innehåller fakta om romarnas tid men det går verkligen inte idag. Hoppas P-A förstår när jag förklarar att jag var så bakis att jag inte orkade fixa till den ännu mer. Nej, romarna får minsann vänta! Dom har ju dessutom haft sin tid.

Ikväll är det "Andra Avenyn" och "I ditt ansikte", jag kommer vara bänkad.
Snart kommer min blogg få en snyggare design, behövs lite nytt känner jag! Blir nog prima. Nu måste jag dricka innan jag törstar ihjäl! (Dock inte öl denna gången). 

Hoppas ni får en trevlig söndagkväll!

Back on track!

Kvällen spenderades mestadels hemma hos Lina. När vi börjat bli lite runda under fötterna var det dags att ta taxi ner till stan, vilket jag tror att vi gjorde. Allt började bli lite suddigt därifrån. Hur som helst kom vi till stan på något sätt och där träffade jag Jocke som jag inte träffat på över två år! Har ingen aning om vart resten av folket tog vägen så jag satt och pratade med honom ett bra tag om jag inte minns helt fel.
Mobilen gick på högvarv och jag har knappt någon aning om vad jag sagt till dom jag pratat med men det var ett antal samtal. Skulle egentligen gått till Backstage för att träffa Majkie men det hann jag tyvärr inte med innan jag hamnade på bussen hem. Väl på bussen somnar jag och åker förbi min hållplats, yes liksom. Vaknar upp av att massa folk går av mitt ute i Velanda (på landet) haha! Det var bara att traska av där också eftersom jag inte var så smart att jag tänkte på att jag kunnat åka med runt hela bushen och tillbaka. Så där började min promenad hemåt.

Eftersom föräldrar alltid ska vara så oroliga så kom pappsen och hämtade mig efter att jag hunnit gå en bra bit. Men det får jag allt tacka för, promenera långt i pumps är inte att rekommendera. Så nu sitter jag här bakis och törstig. Hoppas ni hade en trevlig kväll!

Fest på gång

Sitter här och laddar upp inför förfesten som komma skall. Ikväll bär det iväg till Lina. Överväger om jag ska promenera dit eller ta bussen. Men jag har kommit på att de negativa sakerna väger över. 1 - Jag kommer gå i motvind. 2 - Det är en bra bit att gå, vilket inte är alltför bekvämt i pumps. Slutsats: Det ser ut att bli en busstur! Nu ska jag fixa i ordning det som behövs fixas. Jag kör i alla fall på svart-vitt ikväll, funkar alltid

Hoppas ni får en trevlig lördagkväll!


   

Trolldagar

Hej hej, hemskt mycket hej! Angående rubriken för er som inte förstod, det är Trolldagar den här helgen vilket innebär jippon och annat skoj för små barn och festande för dom äldre.
Idag har det varit full rulle. Vaknade tidigt, tog en dusch sen övningskörde jag med pappsen. Idag gick det otroligt bra, tror inte jag gjorde ett enda fel, allt flöt bara på! Kändes jättebra! :)

När jag kom hem följde jag med mamma till Överby, hann med lite shopping idag också. Det blev ett par jeans, ett par tjocka strumpbyxor nu när det börjar bli lite kyligt ute och ett linne.
Amanda skulle komma hit idag men oturligt nog blev hon sjuk så det blev inget med det tyvärr. Får väl se vart det bär av senare ikväll.
Nu ska jag prova mina nya inköp här hemma i lugn och ro.

Hoppas ni får en trevlig lördagkväll!

Fredagkväll

Kvällen bestod av fika på Espresso House med en gammal vän från Landskrona som numera bor här. Det var verkligen trevligt och tiden bara rann iväg medan vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord. Måste göras om snart! Vi hade turen att ha min bästa vän Annie som servitris eftersom hon jobbar där, hon är så duktig så! Vi satte oss på uteserveringen och virade in oss i filtar. Under tiden vi satt och pratade träffade jag på många som jag inte sett på evigheter. Bland annat min gamla idrottslärare Marjan :) Oj vad man saknar högstadietiden! Tiden går fort...

Imorgon kommer Amanda hit och på kvällen blir det utgång, ska bli kul! Var ett bra tag sedan vi var ute och röjde. Nu börjar ögonlocken svika genom att falla ihop så jag ska inta position i sängen. Okej, det där lät... Ha en fortsatt trevlig kväll! Godnatt!

Dagens...

Nu har jag varit i skolan och skrivit en engelska uppsats, var inte ens där en timme innan jag skulle hem. Men men, nu har jag inte Textkommunikation förrän 12.20 så det är skönt.
Bara för ovanlighetens skull bjuder jag på en dagens outfit :)

   

 
♥ Halsband - Från mormor
♥ Tunika - Gina
♥ Vita leggins - Gina
♥ Svarta benvärmare - HM
♥ Kappa - Cassels
♥ Väska - Från Thailand



 

Kvällen nalkas

Äntligen är jag klar med min mind-map, åtminstone det mesta! Detaljerna kan man ju alltid slipa på men det orkar jag inte nu. Mamma kom hem med söta överraskningar till mig som väntat, ett sött pennskrin med spegel i, kan ju inte bli mer perfekt än så haha. Sitta och spegla sig samtidigt som man ska ta fram en penna ;p Dessutom fick jag ett fint skrivblock och tidningar. Tack mamma, du är bäst! <3
Det var tydligen kvällsöppet i stan idag eftersom Trolldagarna börjar imorgon så jag tog med mamma dit en snabbis och jag fann ett par jeans och ett par klackskor som var röda och läckra, var bara tvungen att ha dom! Så det blev en hel del shoppande idag, jag är nöjd med mina inköp! Nu är det hög tid för Prison Break.
See ya!


 

 

Vacker höstdag!

Det är vad det är idag, underbart höstväder! Har precis varit ute och övningskört med pappsen, det gick bra :) Så länge det går framåt så går allt som det ska! Nu ska jag snart ägna lite tid åt historialäxan. Måste göra klart min mindmap om romarriket så P-A blir nöjd.
Efter det ska jag lägga mig och se på det efterlängtade Prison Break avsnittet.

Snart kommer mamma hem med överraskningar till mig! Hon har varit i Göteborg på bokmässan där hon är varje år med sitt jobb och varje gång hon kommer hem därifrån har hon med sig saker till mig. Bokmässan är som en mini-julafton för mig :) Nu väntar pluggandet. 

Ha en trevlig kväll!

Ginafynd!

  

1. Nättröja 2. Bastopp 3. Tunika

I väntan på debatt!

Jag har ändrat mig, det finns nog en positiv sak med håltimmar. Man får tid över till shopping! Idag orkade jag inte åka hem så jag tog en runda i stan istället, till min lycka fann jag tre reaplagg på Gina Tricot, jag är grym på att fynda! :D Bilder kommer kanske i eftermiddag.

Och jag blev glatt överraskad när jag såg hur de gjort om Lindex och byggt en sminkavdelning, men roligast av allt - vem fann jag inte mitt i sminkandet om inte Mia Mörner? :D
Oj, vad längesen det var jag träffade på henne så hon tog en paus från sminkandet och ägnade en pratstund med mig istället.

Innan jag åkte tillbaka till skolan igen gick jag till djuraffären Fidos, jag är i desperat behov av en rosa sele! Vart finner man en sådan?! Jag har verkligen bestämt mig för att köpa en rosa sele till Nikita, det skulle vara så sött!
Om 50 minuter är det dags för min grupps debatt som handlar om abort. Jag och Silvia är för abort och ska debattera mot två pojkar som är mot abort. Vi ska knäcka dom så hårt ;)
Nu måste jag öva in argumenten lite bättre. Vi hörs sen!

Godnatt :)

Godkväll kära läsare! Idag har jag fått ordning lite på pluggandet men mycket återstår. Har nyss sett klart på den nya serien "Oskyldigt dömd" som gick på 4an ikväll. Någon mer som såg den? Den var bra och jag ycker det är så klockrent att Persbrandt är med! :D Då har man ännu en serie att följa med andra ord.
Nej, om man skulle försöka lägga sig tidigt idag. Är fortfarande ganska seg efter orienteringen, vi sprang/gick säkerligen minst 1 mil allt som allt. Det är inte dåligt!
Men nu avrundar jag och säger godnatt till er folket. Sov sött!





Frihet

En gång fick jag frågan "Vilket är det vackraste ordet du vet?", jag svarade "Frihet". Ordet frihet innebär det vackraste som finns, nämligen känslan att kunna göra precis det man vill, man är helt enkelt fri. Att leva som om man är i fångenskap är inget liv, det är tortyr.
Tänk att överhuvudtaget leva ett liv med vetskapen om att man aldrig kommer uppnå det man verkligen vill. Hur ska man någonsin kunna se någon mening, något ljus? Många som känner just den här känslan, att de är instänga tar sig ofta modet och befrielsen att bevisa att det inte är mer än rätt att varje människa ska ha den sortens frihet. Jag beundrar dessa människor och jag önskar att fler tog sig det modet! Man ska ha chans att uppnå sina drömmar och leva sitt liv som man önskar. Enligt Maslows behovstrappa ligger "Självförverkligande" högst upp vilket innebär att man ska kunna utnyttja sin inneboende potential, med andra ord - vara fri och kunna göra det man vill. Känner ni er förtryckta, orättvist behandlade, instängda, tvingade att inte göra något ni vill. Se till att ändra det på en gång, ingen är värd att behandlas så!

Våga vara fri!
  


Vi hade i alla fall tur med vädret!

Kom hem från orienteringen för snart en timme sedan. Det var nog den största skogen jag varit i på väldigt länge, trodde aldrig vi skulle hitta ut igen. Det hade vi väl aldrig gjort heller om inte Hanna kände till skogen så väl. I helhet tycker jag ändå att det gick helt okej, vi tog 25 av 30 kontroller, måste ju helt klart ses som Godkänt. Jag kände hur humöret började sänkas efter vi tagit ungefär hälften av kontrollerna, jag ville bara ur den jävla skogen. Haha det fick mig att tänka på när vi hela tiden träffade på Elvira, Jossan och Mima mitt inne i skogen ett antal gånger och alla sprang och svor bland träsk och stockar, "JÄVLA SKOG!"
Men för att inte ge upp alltför lätt försökte jag tänka positivt, "det är förmodligen sista gången i mitt liv jag orienterar" och "vi hade i alla fall tur med vädret!" Nu måste jag plugga.
 

Hoppas ni har en bra dag!

Oh no!

Sitter här påklädd i mjukisbrallor och tjocktröja och ser i allmänhet ut som en skogsmulle. Åtminstone kommer jag göra det om cirka en timme när jag springer runt som en vilsen höna och letar desperat efter kontroller. Orientering alltså, ska det kallas sport? Kan väl lika gärna ta en promenad i skogen och leta svamp isåfall?! Nej, jag är inte så förtjust i orientering som ni märker och det har väl sina skäl. Det är bara att hoppas på att Hanna lyckas läsa kartan idag så vi slipper ta alltför många omvägar. Ha en bra dag så hörs vi sen!

Kvällen bestod av...

att ligga i sängen framför favoritserierna One Tree Hill och Gossip Girl :) Jag får ju självklart inte glömma Prison Break men för tillfället väntar jag på nya avsnitt! Jag skulle egentligen plugga idag men krafterna tog slut på mattelektionen idag. Satte mig en stund förut och försökte klura ut uppgifterna men jag blev bara arg så istället för att riskera att slita böckerna i stycken gick jag därifrån. Varför låta några dumma mattetal förstöra kvällen liksom?
Ikväll ska jag försöka att inte lägga mig alltför sent så jag är uppvilad inför orienteringen imorgon. Haha nu fick jag det att låta som om jag verkligen kommer gå in för det men ärligt talat är jag bara glad om vi hittar ett fåtal kontroller. Räckte ju att se hur det gick idag om man säger så. Nej, nu ska jag inte uppehålla er längre. Säger godnatt till er nu! :)

För skojs skull?

MIN KLÄDSTIL: Beror helt och hållet på vilket tillfälle! Så det varierar :)
MINA FAVORITDESIGNERS/MÄRKEN
: HM & Gina Tricot
KLÄDBUDGET VARJE MÅNAD: Varierar kraftigt men kanske 500
MIN STILIKON: Ingen, följer helt enkelt mig själv
MITT MODEMÅSTE I HÖST: En snygg kappa
MIN VÄRSTA MODEMISS: Randigt
MITT VÄRSTA KLÄDMINNE: Ingen aning
MITT BÄSTA KÖP: Har alldeles för många, kan inte välja!
MITT SÄMSTA KÖP: Ett par jeans jag trivdes i en dag
MITT FAVORITPLAGG: Kan inte bestämma mig...
MINA FAVORITSKOR:  Ett par svarta stövlar m. liten klack från Wedins
MINA FAVORITJEANS: Mina senaste svarta jeans!
MITT DYRASTE PLAGG:  Jacka
MITT SMYCKESSKRIN: Alla mina örhängen :)



Tro, hopp och kärlek

Dessa tre ord ska kompensera varandra under alla omständigheter. De hör helt enkelt ihop och är det en bit av dessa som fattas finns det ingen helhet. Utan tro finner man inget hopp, utan hopp finner man inte kärlek, utan kärlek finns varken tro eller hopp. Det är bara så det är, som ett pussel på tre bitar, de tre viktigaste bitarna i livet. Visserligen kommer inte alla bitarna på en och samma gång utan det tar tid, men det kommer det vara värt.
Man måste våga satsa här i livet, ta ett steg in på en ny bana som man inte känner till. Vågar man inte satsa kommer man inte heller vinna, utan står kvar på samma plats och vem vill göra det? Det handlar om att tro på att man kan, ge sitt självförtroende ett lyft och förverkliga sina planer. Utan sin tro kommer man inte finna hoppet och utan hopp finner vi ingen mening. När vi sedan har dessa två pusselbitar kommer vi känna kärleken. Vi alla kommer möta den någon gång i livet och det är då vi kommer inse varför det heter "Tro, hopp och kärlek".

Tro på varandra, älska varandra och håll hoppet vid liv!




Efter en lång skoldag...

är jag äntligen hemma igen! Avskyr dessa tisdagar, känns som att de aldrig tar slut. Morgonen började som vanligt i en sal utan värme där vi skulle se klart den dåliga filmen och inte nog med det, sen skulle vi gå igenom hela så Freddie stod en bra stund och spolade fram och tillbaka på den. Sen fick vi börja rita upp vårat bildmanus för nästa gång ska vi själva spela in film, det kommer nog bli bra!
Imorgon ska vi ut i skogen och orientera, bli inte förvånade om jag inte kommer tillbaka på ett bra tag, lär gå vilse ett antal gånger. Som tur är ska jag vara med Hanna som kan den skogen men tvivlar starkt på att vi kommer hitta särskilt många kontroller av de 30 som är utsatta. Såg ju bara hur det gick på idrotten idag när vi skulle öva, haha vilket skämt! Gick åt helvete snarare... Men men, bara en insats att pallra sig dit på morgonen enligt mig!
Nu ska jag ta och äta något, skriver mer senare! Ha det bra så länge!

En sån där jobbig dag...

då allt man vill är att ligga kvar och sova ut för en gångs skull men det går inte. Istället måste jag till skolan för att ha rörlig bild och vi ska se klart den urdåliga och gamla filmen "Gökboet". Handlar om några gubbar som bor på ett psykhem, låter den bra? Låt er inte luras! Efter det ska  vi ha debatt på svenskan, det ska däremot bli intressant. Jag har om abort och ska minsann debattera så dom tappar hakan! Efter lunch ska vi ha idrott och gå igenom orienteringen som är imorgon, vad jag inte ser fram emot det... Sist men inte minst har vi matte, sämsta avslutet på dagen men inte mycket att göra åt! Nu får jag nog sluta skriva och ta på mig så jag inte kommer försent. Jag får ju absolut inte missa filmen... Hoppas ni får en bra dag allihopa!



Leva här och nu

Vi lever idag, vi lever i nuet. Konstigt nog gör vi många gånger allt vi kan för att inte leva idag, vi vill leva imorgon, flera år framåt eller kanske till och med i en helt annan värld. Det kan vara på grund av längtan, deppression eller också nyfikenhet på vad som komma skall. Men detta påverkar vår vardag och hur vi lever just denna sekund. Att överhuvudtaget tänka på att se bakåt är så fullkomligt meningslöst även om vi aldrig kommer undan med att vi kommer göra det resten av våra liv. Det finns alltid något man saknar och tänker tillbaka på. Gör det inte, försök! Visst kan det vara lyckliga stunder man ser tillbaka på men konsekvensen blir att man blir nedstämd på grund av att det bara var en vacker tid och det går aldrig att få det likadant igen. Däremot att blicka framåt kan ses som en väldigt positiv sak då man strävar efter något. Men också då påverkar det vår vardag på både negativa och positiva sätt. Vi kan längta så mycket efter att få ta del av framtiden att vi helt enkelt glömmer bort vart vi befinner oss idag. Varje ny dag är en dag full av möjligheter som vi måste ta vara på. Blicka inte bakåt och inte alltför mycket framåt. Lev livet idag och gör någonting bra av det medan du kan! 

Tut tut!

Nu har jag gjort dagens körning samtidigt åkte vi till Monika och lämnade artikeln jag skrev om henne och hon var jättenöjd så det känns bra :) Ikväll blir det lugnt, borde egentligen plugga lite men känner för att belöna mig genom att ha en anti-skola-kväll. Något jag absolut kommer vara bänkad framför 21.55 är Magnus Betnér på 5:an! Vad gör ni ikväll?



Ny vecka, nya tag

Åter igen dags för måndag. Känner mig inte alls pepp idag, vill bara ligga kvar i sängen, blev inte mycket sömn inatt. Så idag blev det på med mjukiskläder samt för att vara redo att hoppa i säng så fort jag kommer hem och för att förbereda lärarna på att det är en sån där "jag är trött-acceptera det-dag" för min del. Sista lektionen har jag dessutom prov som jag måste göra bra ifrån mig på. Hade gärna tagit en tupplur där emellan, men det lär inte hinnas med. Och bara tanken av att en lång foto-teori väntar mig nu får mig verkligen att överväga om jag ska åka dit eller inte vilket inte ens är ett alternativ med tanke på att det är ganska viktigt. Så det är bara att ta nya tag och göra det bästa av situationen! Hoppas ni får en bra måndag i alla fall.

Home sweet home

Då var man tillbaka från Borås igen. Det blev en helg fylld av alkohol och annat skoj. Tyvärr lyckades jag glömma kameran hemma så det blev inga bilder. Nu får jag hoppas att jag inte blivit av med alltför många hjärnceller med tanke på att jag har psykologiprov imorgon som jag nyligen pluggat lite till. Men det ska nog gå vägen! Nu ska jag lägga mig och se på Andra Avenyn, det var ju faktiskt säsongspremiär ikväll! :) Hoppas ni haft en trevlig helg!

Äntligen fredag!

Sitter uppe på Media och har precis finslipat min artikel som Jan godkänt, och han tyckte den var bra. Happy me! Nu har han gått för att köpa fika till oss i textgruppen, han måste verkligen vara på bra humör idag :) Om tre timmar tar jag tåget till Borås, ska bli skönt att komma ifrån den här döda stan ett par dagar. Nu måste jag fortsätta med finslipandet.

Hoppas ni får en trevlig helg, hörs på söndag!

Hemska tanke!

Har precis suttit och fällt nåra tårar medan jag läst "Min älskade kolibri har somnat in" ur Davids blogg. Det gör ont att veta att andra människor har ont. Det gör ont att veta att folk man älskar kan försvinna ifrån en vilken sekund som helst. Det finns inget som gör så ont än att någon man älskar lämnar denna jord.
Jag skriver som min vise far brukar säga:
"Det enda man vet säkert i livet är att vi ska dö, något mer vet vi inte". Han har så rätt.
Döden finns med oss hela tiden och kan ta oss ifrån våra älskade när som helst eller tvärtom. Sorgligt och deprimerande, men sant.
Många hinner inte ens börja leva innan det är försent. Det är orättvist, det är grymt men, det är helt enkelt livet som vi måste acceptera.
Det är nu därför jag uppmanar er alla där ute att ta hand om era nära och kära och visa hur mycket dom betyder för er innan det är försent.

Visa varandra mer kärlek, det behövs i den här världen!





Lyckades hålla nollan!

Haha, det låter som jag spelat en fotbollsmatch men så är inte fallet denna gången. Jag har, för första gången på gymnasiet lyckats hålla 0 % frånvaro under en månads tid, jag är stolt :) Som belöning för detta fick jag ett kinderägg av mina mentorer (en liten tradition vi infört). Så nu när jag bevisat alla att jag faktiskt också kan vara så duktig så kan jag äntligen återgå till mina gamla rutiner, skämt åsido. Nej, nu får jag mig själv att låta som någon slarver som aldrig är i skolan vilket är helt fel. Har bara aldrig haft turen att hålla mig helt frisk förut, men det har det blivit ändring på!
Nu måste jag verkligen plugga vidare om det ska bli någon ordning på allt. Först och främst matteläxan så den blir gjord, sen väntar psykologin. Vill verkligen lyckas på provet för jag är så intresserad av ämnet!

Hoppas ni får en roligare eftermiddag!


Trött på morgonrubriker?

Ännu en morgon då tröttheten tar övertag. Men nu är det slutspurt på veckan så det är bara att hålla ut! Imorgon har vi endast Textkommunikation så det blir en lång sovmorgon, lutar redan åt att det blir en bra fredag. Förhoppningsvis behöver jag inte göra alltför mycket ändringar i mitt reportage, så med lite fjäskande kanske Jan tillåter mig att få gå lite tidigare. Annars kommer jag kräva det! Har ingen lust att stressa som en galning för att hinna med tåget som går från Vänersborg-Borås. Men det blir förhoppningsvis inga problem.
Oj, vad klockan tickar iväg!

Ha en bra dag så hörs vi senare!

Svek

Alla vet hur det känns att bli sviken, men vet alla hur det känns att sviken av sin närmsta, den man sist trodde skulle svika? Jag vet i alla fall att det är något som vid ett senare tillfälle kommer styrka både mig och andra som känt på samma sak. Man måste alltid se det positiva i allt omkring en har jag lärt mig, och hur svart allting än verkar finns det alltid en liten skymt av ljus, det gäller bara att finna den.
Det är alltid värst i början, och nej, var inte så naiva att ni tror att "tiden läker alla sår", för alla sår går inte att läka helt, men det går alltid att få dom bättre. Det handlar om att ta sig an problemet och sakta men säkert finna en lösning på det. Det funkar inte att stressa och tro att allting kommer lösa sig på några dagar för livet är mer komplicerat än så. Alla jobbiga perioder man möter i livet ska man ta lärdom av, alltså inte bara se det negativa. Det är alltid så enkelt att se det negativa då det är svagheten som talar. 
Det finns mycket som skapar smärta här i livet men att bli sviken av någon man anförtrott sig åt och tagit sig mod att öppna sig för känns ända in i själen. Vad ni än gör, gå aldrig och gräv ner er då livet känns som tyngst, det är då man ska kämpa och bevisa att man står emot allt vad livet har att erbjuda, motgångar som framgångar. Vi lever i en värld där det gäller att vara stark.

Lycka till i livet kära läsare!


Tittar in mellan pluggningen

Bläää jag har böcker och papper upp över huvudet känns det som och det tar aldrig slut! Hitills har jag hunnit med att redigera lite småsaker i mitt reportage och läst engelskaboken Dear Nobody. Nu väntar psykologin, fick nämligen reda idag på att vi ska ha prov på måndag!
Fattar ni, måndag?! Det borde vara strängt förbjudet att ha prov på en måndag, då får man ju ingen helg som man längtat efter! Visserligen har säkert läraren räknat ut det också, no offence Jonas, men den här gången gillade jag dig inte, eller åtminstone inte det du planerat :/
Så nu blir det att råplugga fram till fredag då jag ska åka till Borås. Lär väl bli tvungen att ta med böckerna och plugga på tåget på vägen dit och på vägen hem på söndag om något ska fastna. Nej, nu måste jag återgå till tråkigheterna!

Hoppas ni har en roligare dag än vad jag har!

Puh, vilken kväll!

Har skrivit så mycket att nästan både pennan och tangenterna fattat eld! Intervjun blev lyckad och jag har redan färdigställt mitt reportage, känner mig nöjd! Övningskörningen gick också bra, det har varit en lyckad dag. Nu kan jag somna med gott samvete, hoppas ni har en trevlig kväll.

Vi hörs imorgon!


Vila i frid Madde, hoppas du har det bättre där du är nu!


Hej på er kära läsare!

Då var man hemma igen! Vi blev fotograferade direkt efter lunch, bäst för fotografen att han tog några riktigt bra kort för förra året blev jag missnöjd. Men jag lyckades åtminstone hålla ögonen öppna vilket inte Emilia klarade av förra året så det var hennes mål i år - hålla ögonen öppna, haha! :) Eftersom vi slutade skolan tidigare idag tog jag mig en promenad med "mina pojkar" i det härliga höstvädret. Tänk så mycket jag var ute med dom förr, åtminstone den stora. Nu blir det i stort sett aldrig, tråkigt, men tiden rinner iväg, likaså gör livet känns det som och man prioriterar andra saker först. Som tur är bor vi i alla fall grannar :)

Ikväll gäller det!
Jag ska göra min intervju och den måste bli bra. Ska ta bilen och övningsköra bort till Monika lite senare ikväll och få det gjort. På fredag ska den nämligen vara färdigskriven och Jan ska godkänna den. Lite nervöst sådär med tanke på att det är första intervjun, men någon gång ska också vara den första! Uppdaterar ikväll om hur det gick! :)

Ha det bra så länge!


Godmorgon bloggare!

Veckan går sakta men säkert framåt. Det blir en ganska skön morgon, ska ha rörlig bild och idag ska vi få se på en film så det blir inte särskilt ansträngande. Efteråt ska vi ha mediekunskap men det blir ingen lång stund med tanke på att vi ska iväg och fotograferas klockan 13.00. Och sist men inte minst ska vi avsluta med idrott. Inställd matte idag, weho!
Ikväll ska jag göra min intervju, ska bli både roligt och intressant! :) Nu måste jag till bussen!

Hoppas ni får en bra dag!

Godkväll!

Nu har jag precis som många andra underhållt mig med att se på Magnus Betner på 5an ikväll. Han är klockren! :D Kan ju inte vara det lättaste att göra stå-upp komik inför en kristen församling, men den killen lyckas med allt! Nu är det verkligen dags att sova om jag ska ta mig upp imorgon. Vi ska fotograferas också så man vill väl inte se alltför nyvaken ut kanske.
Men vi hörs imorgon så får ni sova så gott för det har jag planerat att göra!

 

Musik

Eftersom jag har mycket tankar i huvudet nu har jag haft svårt att komma på något bra ämne att skriva om, men ikväll fick jag hjälp av Niklas, en kille som har en otrolig talang gällande ämnet - musik. Klicka in er och lyssna på honom här!

Musik är något som en stor del av jordens befolkning lever för. Det är något som påverkas oss i många samband och i många fall gör oss till den personen vi är idag. Förr skapade man musik på alla möjliga olika sätt och det är otroligt hur bra det kan bli genom bara några få redskap. Idag kan man höra musik vart man än befinner sig. I stort sett varenda ungdom, även äldre använder mp3/ipod idag och bär med sig den vart dom än går. Detta inkluderar mig.

Det har gått så långt att folk påstår att de inte kan leva utan musik. Som tur är kommer vi inte behöva frukta den dagen eftersom musiken är något som existerar i stort sett överallt idag, radio, tv, mp3, filmer, datorer, helt enkelt allt man kan tänka sig. Och genom att hedra våra idoler bär vi kläder med deras logga på eller också en illustration av själva artisten. Allt för att visa hur mycket vi uppskattar dess musik.

Något många ofta glömmer är dessväre låtskrivaren bakom själva verket, vilket är något katastrofalt! För det är ändå texten som ska förmedla något. Jag har hört och sett många berätta och skriva om hur musiken lyft dom upp från botten, i detta fallet handlar det naturligtvis om texten. Det är den som sätter sig i huvudet och med den kommer givetvis melodin med när man börjar nynna på en låt.
Musiken är något underbart och även i de allra mörkaste stunder kan den visa ljuset.

Pappas flicka

Under middagen började jag och pappsen diskutera lumpen. Har ju som alla andra i min ålder fått hem brev om mönstring. Detta brevet råkade ligga mitt framför näsan på pappsen. Självklart ställde han frågan om jag tänkt att mönstra. Först när jag fick brevet för ett tag sedan var jag helt bestämd på att jag inte skulle göra det men ju mer vi började prata om detta fick jag andra tankar. Medan jag blev mer och mer förväntansfull blev pappsen nervös och orolig under samtalets gång. Vi hade en ganska rolig konversation.

Jag:
"Det skulle vara kul att se om man har någon chans på mönstringen"
Pappsen: "Det värsta är att jag tror du har det..."
Jag: "Det värsta? Haha!"
 
Sedan kom vi in på hur det var när han gjorde lumpen.

Pappsen:
"Det var som att bli barn på nytt"
Jag: "Vadå bli barn på nytt?"
Pappsen: "Ja, man sprang ju runt som om vi lekte indianer och cowboy´s, alltså bli barn på nytt"
Jag: "Men man kan ju dö!" 
Pappsen: "Ja."

Därefter avrådde han mig från att mönstra, stackar´n.. Nu går han väl och oroar sig över att jag ska göra lumpen. Nej, är man pappas flicka så är man :)
Men visst hade det varit något, speciellt när man är tjej?!

Så vad tycker ni, ska jag mönstra eller inte?

Måndag

Då var det måndag igen, kändes näst intill omöjligt att ta sig upp i morse, men det gick till slut! Morgonen inleddes med fotolektion och man blir ju inte piggare av att stå i ett mörkrum. Nu har jag håltimme så jag är hemma en stund, om en timme ska jag ha historia med P-A, tråkigare lektion får man väl leta efter... Men därefter har jag psykologi vilket jag ser fram emot! :)
Idag måste jag verkligen komma igång med pluggandet, speciellt matten. Så som det ser ut nu blir det en ganska tråkig måndag, men såna dagar måste man också ta sig igenom. Kan ju bara bli roligare nästa dag då :) Nu ska jag plugga lite körkortsteori medan jag har tid över.

Hoppas ni har en bra dag!

Fartfyllda äventyr

Försvann hastigt igår, planerna blev något ändrade och jag hamnade i Svenljunga hos Hanna & Daniel. Hann inte skriva något inlägg innan jag åkte eftersom jag var så stressad med att fixa i ordning mig och allt för att sedan bli upphämtad. Eftersom de flyttade in i lägenheten igår började vi bära in möbler och plocka upp massa saker. Självklart var det jag och Hanna som hamnade med disken. Men det fixade vi bra!
När vi fått i ordning det mesta kände vi för att belöna oss, varför inte ha en liten inflyttningsfest? Så det kom dit lite folk från Borås och sen var det igång. Helt plötsligt blev vi sugna på att åka in till Borås, vilket vi gjorde - i rallyfart med fullproppad bil. Två fick hamna i bagaget för att vi skulle få plats. Rena miraklet att vi överlevde så som grabben körde. Men men, ännu ett fartfyllt äventyr avklarat. Kom nyss hem efter att ha fått skjuts av Boråsfolket, jättesnällt!
Får väl se när man är tillbaka och festar där igen :)

Hoppas ni haft en trevlig helg!


   

Sleep tight

Kvällen har gått väldigt fort, och nej, det blev inget partande hos grannen så det är inte därför. Han fortsätter att festa på där uppe ändå och det kommer förmodligen störa min skönhetssömn. Väcker han mig ska han få höra på ett och annat. Gör inget att jag inte vågar gå upp till honom, bara att ställa mig på balkongen och ropa upp. Bra lösning, right? 
Nu börjar jag bli väldigt trött, slutar väl med att jag somnar på tangentbordet om jag inte slutar skriva snart. Hoppas ni haft och fortsätter ha en trevlig fredagkväll för er som inte ska sova!

Godnatt sötnosar, hörs imorgon :)

Grannfejd!

Nej, nu får det vara nog! Jag är besviken. Partygrannen som jag tagit för givet vara en riktig snygging ser tydligen ut som Ringaren i Notre Dame har min bror konstaterat (om det nu är han). Eftersom det flyttar folk ut och in i det här huset hela tiden har jag svårt att hålla reda på om det överhuvudtaget finns någon i detta huset som jag bör ha koll på? Mycket tveksamt. Hur som helst så håller väggarna på att rasa ihop för tillfället då grannen ovanför startat ett litet party med sina Ringaren i Notre Dame-kompisar. Om han nu inte är ensam, skulle inte förvåna mig. I verkliga livet var ju Ringaren i Notre Dame en ensam typ. Blev ett jävla tjat om den filuren nu, men men! Oj, nu tycktes jag höra lite vrålande där uppifrån.
Hoppet är tillbaka
, han kanske känner någon pudding! Okej, förmodligen inte... Åh, detta är frustrerande, det är fredag kväll och min fula granne lockar med fest! Men nej, jag ska hålla mig inne ikväll. Ska upp och övningsköra imorgon om jag ska ta körkortet när jag fyllt 18.
Nu ska jag avsluta detta inlägg innan jag skriver något opassande.

Hoppas ni har det roligt, med era grannar, eller vilka ni än är med! ;)


Att fela är mänskligt

Att begå misstag, stora som små, är en stor del av livet. Ni som påstår att ni aldrig gör något fel eller begår misstag är bara allmänt egocentriska och naiva. 
Oftast när man begått ett misstag får man ångest över detta och ser hela tiden tillbaka vilket gör att ångesten inuti en bara växer. Det är då man gör fel. Istället för att gå och i värsta fall hata sig själv för sitt misstag ska man lägga kraften på att gottgöra det. 
Aldrig går det att ta tillbaka någonting man gjort, men det går att visa att man vet att man gjort fel. Det är styrka att kunna erkänna att man gjort fel, och fler borde göra det. Tro mig, det känns så mycket bättre efteråt då man slipper gå och förneka den nakna sanning som egentligen finns där inuti en. Se det som en befrielse att erkänna, då kommer det kännas mycket lättare med allting. Det handlar om att våga vara ärlig både mot sig själv och andra i ens närhet.
Utan ärlighet kommer man inte långt här i livet, det är bara att inse. Jag vet, man får många gånger en stämpel av många då man gjort något fel. Men varför bry sig om vad dom tycker? Varför inte bara göra raka motsatsen och visa att man är medveten om att man gjort fel och att försöka få det bra igen. Vi alla begår misstag och det handlar om att lära sig av dom, få dom att göra en till en bättre människa. Alla förtjänar en andra chans.



Snabb bloggrapport från skolan

Det är fredag eftermiddag och här sitter jag och Hanna i skolan - det suger. Vi har Textkommunikation men fick en liten rast från Jans snackande. Vi ska egentligen göra research och frågor till intervjun men det är redan fixat och klart för min del. Har åtminstone en bra början, det får duga. Jag ska få gjort en intervju någon dag nästa vecka, hoppas det går bra!

Vad har jag annars fått gjort denna eftermiddagen? Jo, jag var snäll och överlämnade några cider till Julia som ska ha lite skoj i helgen. Vi gjorde en great deal ;) Haha kände mig något som en langare då vi stod och smusslade i skolan med våra väskor och burkar. Good job Marre...
Nej, nu ska jag ta och försöka få någonting gjort så jag slipper sura miner sen.

Ha en fortsatt trevlig eftermiddag!

Inlägg sådär på morgonkvisten

Då var man tillbaka från skolan igen, dessa håltimmar säger jag bara... Speciellt på fredagar då jag bara har engelska på morgonen sen ska jag inte ha Textkommunikation förrän 12.20, vilket innebär tre timmars håltimma. Hade det varit förra året hade jag struntat i den engelskalektionen, men nu har jag gett mig fan på att hålla 0 % på frånvaropappret ett bra tag framöver. Det gäller bara att bestämma sig för något, så gör man det. Svårare än så är det inte.

Härligt med fredag igen, dock inga planer inför kvällen. Swania låter inte så lockande, det är krogen som gäller eller också ingenting! Och ja, här hemma i Trollhättan lär det inte bli någon krogrunda för min del på några månader. Får satsa på Rockbaren i Gbg med Amanda istället ;)
Sitter och lyssnar på Chester See - God damn you´re beautiful. En del låtar sätter sig verkligen, den är så vacker. Nu ska jag lämna bloggen en stund, uppdaterar senare. 

Hoppas ni får en trevlig helg, vart ni än hamnar!

Spakväll

Kvällen spenderades hos Annie och Julia. Sophie kom på besök med alla hennes skönhetsprodukterprodukter fullproppade i sin väska. Först började vi med att tvätta av oss med flera olika rengöringsmedel, riktigt bra grejjer! Sedan använde vi en mjukgörande hudkräm för händerna, jag lovar - man fick babylen hud direkt! Efter det fick vi testa en passande foundation för vår hud, samt mascara. Resultatet blev naturligt och bra!
Vi använde oss av är Mary Kay produkter.
Om några veckor ska vi även få en make up kurs, ska bli riktigt kul.

Tack tjejer för en mysig kväll!


 

Thursday it is!

Har håltimma som vanligt och jag väljer hellre att spendera den tiden hemma än att hänga kvar i skolan som är allt annat än rolig vissa dagar. Det tar verkligen emot att jag måste åka tillbaka och ha svenska 13.30 och därefter slutar jag. Men men, snart är veckan över och det ska firas! (kanske). Än så länge har jag tre valmöjligheter, dock är inte alla ett säkert kort så jag välkomnar mer än gärna fler förslag! Senare i eftermiddag ska jag få privat spabehandling av Sophie, och jag fick  ta med en kompis, självklart blev det Annie :) Ska bli riktigt skönt att få bli ompysslad och bara njuta. Ibland är man faktiskt värd det. Nu ska jag lägga mig och se ett OTH avsnitt medan jag hinner! Hoppas ni har det bra :)

Framtiden

Vi tänker inte alltid på det men från och med den dagen vi tog våra första steg började vi forma vår framtid. Och är man stark nog går man sin egna väg och tar sina egna beslut. Varje gång man möter en motgång kämpar man för att ta sig genom den utan omvägar. Det är något vi alla måste lära oss en dag, det går inte att gå runt ett problem, det gäller att möta det och kunna stå emot. Hur mycket man än försöker ta sig runt kommer det alltid åter. Var inte rädd för att möta motgångar, det är dom som ger oss styrka i slutändan. Vi alla är olika och våra mål och drömmar skiljs åt. En del vet vad de vill göra med sitt liv efter att ha tagit sina första steg medan andra står kvar och trampar på samma ställe i många år. Det handlar inte om att vara först med att ha nått sitt mål, det handlar om att man en dag kommer dit och gör det man verkligen brinner för. Vi strävar efter att uppnå våra drömmar och har man viljan kommer dom slå in. När du väl funnit din plats betyder det inte att man kan sluta kämpa för vad man vill göra. Det är då det handlar om att visa att man verkligen är värdig sin dröm och att ingen kan ta den ifrån en.
Vi människor ger upp alldeles för lätt och många får ångra det resten av sina liv.
Det är inte värt det. Ta för dig av världen och mätta din hunger av längtan.

Du är värd det.





Snabb uppdatering

Hej på er kära läsare! Tiden har bara runnit iväg sen jag kom hem från skolan och jag ändå har jag inte hunnit göra något speciellt. Tog en dusch till att börja med, sedan såg jag på Gossip Girl, sen dess har jag väl mest gått runt här i lägenheten och kikat in här lite då och då. Egenltigen skulle jag ägnat den tiden åt pluggning, men ni vet hur det är... Nu väntar jag på att min brylling ska ringa så ska jag ta och träffa henne en stund :) Så något pluggande lär det inte bli än, om jag inte hinner det nu en stund. Försöka duger! Ha det bra så länge!

Raggningstips del 2

Blev lite väl nostalgisk i det tidigare inlägget så jag ska se om jag kan vara lite mer rak på sak här. Vart var vi? Jo, var inte blyga för att ragga. Det är alltid mycket lättare att ragga när man fått i sig alkohol för då har man en bra ursäkt att skylla på dagen efter om man sagt något som kan anses vara pinsamt. Men det finns faktiskt tillfällen man träffar på en snygging då man inte har alkoholen i kroppen som hjälp. Så vad gör man? Allt handlar om timing och plats. Kanske inte det roligaste att ragga på någon i ICA affären men bussknepet funkar alltid ;) Okej, det är mitt alldeles säregna så nu är jag mycket generös. Nu behöver man inte bara vara på en buss för detta, det funkar i stort sett vart som helst men jag har alltid kört det på bussarna (nu låter det som jag alltid raggar, haha) så jag kallar det för bussknepet. Föreställ dig att du ser en snygg tjej/kille som går på bussen. Du sitter och smygkollar en lång stund och funderar på hur du ska få kontakt med honom/henne. Eftersom jag är tjej kör jag med ett killnamn, Johan funkar alltid! Men om du är kille väljer du bara ett tjejnamn :) Du går fram (om du inte sitter nära såklart) och frågar snällt: "Men, heter inte du Johan?" Han: (förhoppningsvis) "Nej..." "Oj, du är så himla lik en kille jag känner till som heter det" Och där börjar konversationen "Vart ska du?" och så vidare. Haha, kommer aldrig glömma när jag och Malin körde med detta. Eller ja, rättare sagt jag. Hon var mitt moraliska stöd och det fungerade prima. Ni har säkert sett filmen "Hundtricket". Ett ganska dåligt raggningsknep om man inte träffat på snyggingen med hans/hennes hund och redan haft en konversation. Hur stor är chansen att någon går fram till en och säger "Vilken fin hund du har!" Inte särskilt ofta. Då är det bättre att köra min variant: Rak på sak!

Fram med självförtroendet nu folket och ut och ragga!







Raggningstips!

Se hit alla blyga flickor och pojkar för här får ni raggningstips! Känner du att du misslyckades med detta i somras så är det bara att ta dig i kragen nu om du ska finna någon myskamrat till den kalla hösten. För det första, varför vara blyg? Vad vinner man på det här i livet? Just det. Ingenting! Livet är för kort för att man ska gå runt och vara blyg dag ut och dag in och på alla de mest opassande tillfällen som kan inträffa. Ser du en snygg tjej/kille, ta dig då mod att uppmuntra personen för det! Svenskar alltså... Detta är förmodligen vår brist. Ragga! Aldrig varit utomlands men har ju hört att dom bara sliter tag i en där nere och överflödar en med komplimanger. Okej, det finns gränser för det också. Har själv varit med om en pinsam upplevelse när jag var på fotbollscup i Danmark för två år sedan. Jag och två kompisar träffade på ett gäng från Liverpool, sköna grabbar. Hur som helst så var vi med dom ett tag och en kväll träffade vi dom på tivolit Bakken. Vi stod och snackade med dom och plötsligt vräker en av killarna (som spanat in mig tidigare) ur sig: "Can you do a blowjob?" Skratta på ni! Men vid detta tillfälle visste varken jag eller min kompis som stod där med mig vad blowjob betydde på engelska så jag stod där som ett frågetecken och upprepade "What?" ett antal gånger. Till slut ryckte jag på axlarna och sa något som "Whatever" för mig själv. Plötsligt drog killen tag i mig och ville att jag skulle följa med en bit bort. Jag förstod ingenting och sa typ "Where are we going?" Han: "But you said..." och då ser jag hur alla hans kompisar står och skrattar åt oss. Jag gick tillbaka och då dök min kompis Malin upp och jag frågade henne vad det betydde. Hon stirrade på mig först, sen började hon gapskratta och sa "Men fy fan Marre, han ville ju att du skulle suga av honom!" Tror ni jag skämdes vid detta tillfälle? Men nu i efterhand kan jag bara inte sluta skratta åt det och en sak är säker: Jag kommer aldrig glömma vad blowjob betyder! Oj, nu hamnade vi på ett sidospår här... Eftersom detta blev så långt skriver jag ett nytt och kortare så ni orkar läsa vidare :)

Psykologitest för dig!

Har fått förfrågan angående mitt tidigare inlägg nu, och jag har bestämt mig för att skriva upp alla de 16 basbehoven vi har så ni kan få pröva er själva. Ni ska helst ha valt fem-sex stycken i listan här nedan av vad som stämmer bäst in på er. Enjoy it!

Nyfikenhet -
 Jag drivs framåt av en önskan att upptäcka nya saker i livet.
Ordning - Måste ha struktur på saker och ting. Mår alltså inte bra i kaos-situationer.
Oberoende - Jag går vilken väg jag själv vill.
Familj - Den är oerhört viktig och skulle aldrig offras för en karriär.
Idealism - Viktigt att leva upp till mina ideal.
Revansch - Viljan att visa att jag kan, kanske för att kompensera ett tidigare misslyckande.
Romantik - Uppvaktning är väldigt betydelsefull.
Acceptans - Det är viktigt för mig att passa in i olika grupper.
Fysisk aktivitet - Jag mår bäst av att röra på mig.
Heder - Jag skulle kunna tänka mig att begå ett lagbrott.
Makt - Vill ha möjlighet att kunna styra & påverka andra.
Social kontakt - Det är viktigt att vara med andra människor.
Status - Det är viktigt med högt anseende
Mat - Äter vi för att leva eller lever vi för att äta.
Sparande - Viktigt att äga saker.
Lugn - Viktigt med lugn och ro.

När ni valt era prioriteringar får ni gärna skriva till mig vilka det blev :)

Psykologi

För er som inte vet läser jag psykologi i år och tycker att det är otroligt intressant. Enligt en viss Dr Steven Reiss ska vi människor ha 16 stycken basbehov som styr våra handlingar och utgör vår personlighet. Igår gjorde vi en övning om oss själva för att se vad vi prioriterade högst i livet. Mina viktigaste basbehov - Nyfikenhet, oberoende, familj, idealism, revansch och romantik. För att klargöra för er vad dessa innebär tänkte jag skriva en kort förklaring till varje.

Nyfikenhet - Man drivs framåt av en önskan att upptäcka nya saker i livet.
Oberoende - Man går vilken väg man själv vill.
Familj - Den är oerhört viktig och skulle aldrig offras för en karriär.
Idealism - Viktigt att leva upp till ens ideal.
Revansch - Viljan att visa att man kan, kanske för att kompensera ett tidigare misslyckande.
Romantik - Uppvaktning är väldigt betydelsefull.

Sedan har vi då de nio återstående basbehoven som är: Acceptans, fysisk aktivitet, heder, makt, social kontakt, status, mat, sparande och lugn. Orkar inte skriva förklaring till dessa just nu, men är du intresserad av vad dessa innebär och vill göra övningen för att se vad just du prioriterar högst i livet så är det bara att skriva och fråga om det :)


Så var det måndag igen

Idag tog det emot att ta sig upp ur sin varma säng. Blev inte direkt på bättre humör när jag kom ut och såg att det var det sämsta fotovädret någonsin för våra små lådkameror. Och humöret sänktes efter varje framkallning i mörkrummet, det var riktigt svårt att få till ett bra kort idag, näst intill omöjligt! Till slut satte jag mig på en bänk, riktade lådkameran mot mig och satt stilla i 10 minuter för att få så bra skärpa och ljus som möjligt. Och ja, den bilden fick det också bli efter många om och men. Skönt att vara hemma igen! Nu har jag håltimma till 13.30 om jag minns rätt. Sen har jag bara Historia och Psykologi kvar för idag, och imorgon har vi studiedag. Dom kunde inte valt en bättre dag! :) Nu ska jag ta och få i mig lite lunch innan jag ska iväg igen.

Ha en bra dag så hörs vi senare!


Söndagsunderhållning

Kvällens söndagsunderhållning blev One Tree Hill. Känner att det är dags för en liten nostalgiresa igen. Minns så väl när jag och min kära brylling Hanne hade söndagarna bokade för att se på One Tree Hill tillsammans. Vilka underbara kvällar det var! Vad kan vi ha varit? 14 år... Vad har man gjort av de resterande tre åren? Något jag förmodligen inte kommer kunna svara på just ikväll.
Nu ska jag snart ta och sova, för imorgon måste jag vara pigg och fräsch till Fotolektionen då det ska fotas som bara den :) Dessvärre har vi nog mindre tur med vädret imorgon men det är bara att göra det bästa av situationen! Godnatt sötnosar!

Se upp!

För nu ska jag ut på vägarna och köra så det bara ryker om det (eller inte) haha! Hörs senare, om vi haft turen att överleva bilturen än en gång ;) Nej, nu ska jag sluta överdriva. Jag kör som en gud! Okej, nu överdrev jag igen... Men som sagt, övning ger färdighet :)
Ha det bra så länge!




Grattis!

Idag fyller Danne pojken 20 år, grattis! :D Hoppas du får en riktigt bra födelsedag! Tiden bara flyger iväg, det känns som det var igår du tog studenten och jag gick ur högstadiet. Fan vad roligt vi hade! Det är värt en nostalgiresa. Det var sommarens varmaste dag och staden var fylld med överlyckliga studenter. Jag hittade dig till slut bland din familj och allt annat folk vid alla "BF3A" skyltar. Sen var det dags att gå ner mot stan och se när dom släppte på fallen för studenterna. Kan inte beskriva hur sjukt varmt det var, stackars pojkar som gick runt i svarta kavajer, byxor och skor. Efter en stund åkte vi hem till Danne och började festa och jag fick träffa tjocka släkten för första gången. Fan vad sköna dom var! Stockholmare ;)  Haha och alla som tog förgivet att vi var tillsammans. Din pappa var först fram med champagnen, det blev en hel del glas som tömdes :p Kvällen avslutades i stan och det var underbart skoj! På tal om skoj - Lilla Edet festivalen. Vilka minnen säger jag bara!  

Med detta vill jag bara önska dig grattis än en gång Danne :)

   

Sömnsvårigheter

Det är precis vad jag lider av just nu. Den här natten har rent ut sagt varit outhärdlig! Vet inte hur många gånger jag vaknat, gått upp, försökt somna om, men förgäves. Så ligger man bara där och stirrar in i väggen, funderar på om man kan smsa någon eller om det är försent. Jag börjar tro att mitt undermedvetna spelar mig ett spratt, för jag har sådana konstiga drömmar som verkligen skulle kunna hända, men som jag inte vill ska hända. Det går inte riktigt att förklara men.. På helgen när man väl ska kunna sova ut ordentligt också. Blir så trött på det! Ska återgå till sängen och försöka vila en stund till innan jag ska ut och övningsköra i alla fall så jag inte somnar framför ratten, skulle ju vara olyckligt. Hoppas ni sover/sovit gott!



Väderrapport

För er som missat det, ösregnar det ute! Åtminstone i Trollhättan. Det rinner verkligen av mig efter en cykletur på cirka fem minuter. Men kvällen blev lyckad :) Först åt vi grillad kyckling m. potatissallad och världens godaste bröd! Samtidigt såg på vi på Eva & Adam - Fyra födelsedagar och ett fiasko. En sån där film man bara kan se om och om igen. Efter filmen spelade vi Guitar Hero, inte för att man är världsbäst på det men ändå haha! Övning ger färdighet ;) Nu ska jag ta och sätta på mig torra kläder så jag slipper bli sjuk. Hoppas ni har en trevlig lördagkväll!

   

Lördagkväll

Nu har jag legat och latat mig genom att ha sett några Sex and the city avsnitt. Dom brudarna är för sköna! Nu är det hög tid att ta och göra sig i ordning. Kvällen ska spenderas med Johanna och Haris hemma hos Johanna. Varför spendera kvällen ensam när man kan vara med två nära vänner istället? :) Hoppas ni får en trevlig kväll för det ska jag ha!

Körkort, tack!

Jag drog ut lite på tiden genom att plugga lite teori innan jag tog en dusch så nu sitter jag här helt rosa, vilket innebär i min rosa badrock och med min rosa handduk över håret. Vädret sviker så det blir väl till att plugga lite istället nu när man har tid över. Kan inte fatta att jag skrev det där precis, plugga på en lördag?! Borde vara strängt förbjudet, men men. Måste ju förbereda min intervju. Ska väl fortsätta lite smått med teorin sen också så det mesta fastnar i huvudet. Jag bara ska ta körkort när jag fyllt 18! Bara ett halvår kvar, kan tyckas låta länge för vissa men tiden går faktiskt fort. Vad gör ni denna regniga lördag? 

Godmorgon kära läsare

Gick egentligen upp vid tio för mamma väckte mig, jag skulle nämligen ut och övningsköra med pappsen men tar det imorgon istället. Har ingen lust att köra i ösregnet och söndagar är ju alltid dödstråkiga så då kan man lika gärna köra då. Drömde mardröm inatt igen, är så sjukt trött på det. Aldrig kan jag sova ordentligt, det har blivit som förut igen. Nightmares every fucking night. Gick och lade mig igen efter att jag ätit en snabb frukost och gick upp nyss. Vädret får en verkligen att vilja ligga kvar i sängen resten av dagen. Nu ska jag ta mig en dusch och fixa i ordning mig lite. Man vet aldrig vad som väntar en härnäst, så lika bra att vara redo! Och till mina kära läsare - tack för alla söta kommentarer. Blir lika glad varenda gång! :)  

Natti natti

Det är tidig fredagkväll men humöret är inte på topp och jag känner mig jättetrött. Lär inte kunna somna på några timmar ändå. Det blir till att se på Sex and the city och hoppas på att tjejerna kan få mig på bättre humör. Om man ändå kunde leva som dom ibland. Jag säger godnatt till er nu, lär inte orka blogga mer ikväll. Ha en riktigt trevlig kväll!

 

Byfånar!

Jag har precis varit med om en traumatisk bussupplevelse. Turister! Jag gick på bussen och hamnade framför fel tjejer - två norrlänningar, 90 % säker på att dom var från Piteå där dom snackar sådär extra grovt. Som många redan vet om är Trollhättan framför allt känt för Slussarna som de började prata lite smått om som om det vore det häftigaste stället på jorden, sedan sa den ena: "Men alltså.. Trollywood, menar dom Tv4 Väst då?"
Den andra: "Jaa, jag tror det".
Haha tillåt mig skratta! Sedan började dom snacka om att bussen knarrade så fruktansvärt (dom var livrädda) och tyckte att dom skulle byta ut dom. Hallå! Det var faktiskt inte längesedan vi fick nya bussar. Välkommen till Trollhättan, staden där inget är helt alltför länge. Sen började dom snacka om Playtown, som dom kallade "ett mörkt rum som luktade illa där alla satt och spelade wow." Den ena till den andra: 
"Jag har aldrig förstått mig på det här med dataspel, dom bara springer runt och dödar varandra" "Ja, eller hur...
Brudar, ni har hamnat i Trollhättan om ni missat det. Var glada att många håller till där istället för ute på gatan och ställer till problem! Bussresan fortsatte och snart passerade vi Skillnadsgatan, då vräker dom ur sig något av det dåligaste jag hört på länge. Den ena till den andra:
"Men titta, skillnadsgatan, vilket roligt namn" "Haha ja, det är ju nästan så man får dra ett skämt om det" "Haha, jag tänkte också det. Typ, skillnadsgatan, vad är det för skillnad här då?"
Snälla, vad har ni för humor där uppe? No offence mot norrlänningar, men ni skulle hört dom. Och tänk er på extra grov norrländska så kan ni förstå hur det var att sitta och lyssna på dom i en kvart. En traumatisk upplevelse, var det ja... Det mest komiska av allt: Dom gick av i Humlan (där alla utlänningar håller till), lycka till tjejer och håll hårt i värdesakerna!  

Typiskt

Stressade tillbaka till skolan förut för att möta upp Johanna och äta lunch med henne. Fick kasta i mig en snabb lunch för att sedan springa upp till Media för att hinna komma i tid. Jag vägrar få frånvaro nu när jag lyckats hålla 0 %. Blev överlycklig igår när Jurek gav mig frånvarolappen, haha! Jag vet, det har bara gått 3 v, men ändå :) Man får glädjas åt det lilla. Hur som helst när jag kom upp efter rushen får jag reda på att Jan är sjuk och att vi inte skulle ha någon Textkommunikation. Först jublade jag, sedan ångrade jag mig ganska snabbt när jag insåg att jag åkt tillbaka och stressat helt i onödan. Stress mår ingen människa bra av! Men tack och lov att jag fick sluta tidigt den här fredagen. Nu sitter jag här nyduschad och känner mig fräsch. Får se vad man tar sig för ikväll, öppen för förslag!

Dagens önskan...

Att min broder Olov skaffar sig en blogg och börjar skriva så det bara rasslar om det. Han är en väldigt bra snackare, så låt oss se om han är en bra skrivare? Dock har jag väl redan svar på tal, men en liten utmaning skadar väl aldrig? Eftersom han är den mest nyfikna person jag vet om och smygläser en del bloggar och följer till punkt och pricka skulle det vara roligt att kunna göra samma sak gentemot honom. Han brukar ju hålla inne en hel del roliga samt störda kommentarer och historier. Bäst av allt är väl att man aldrig slutar förvånas över vad han kastar ur sig. Ni som inte träffat på eller festat med min bror har fanimej aldrig skrattat på riktigt. Det är bara att höra vad alla mina kompisar har för åsikter om honom och hans sätt. Nu vet jag att han kommer sitta och läsa om det här inlägget ett antal gånger och fundera över vad mina kompisar sagt. Bara en tidsfråga innan han ringer eller skriver till mig och frågar. Nu är du bra nöjd va, ett helt inlägg tillägnat dig ;) Låt oss se om han antar utmaningen eller om det blir precis vad jag tänkt "Inget för mig". Jag kan min broder utan och innan, precis som syskon ska vara.

But we are one of a cind.


 

   



Förändring genom tiderna

Sitter och kollar igenom massa gamla bilder på datorn. Det är sjukt vad man förändras genom tiderna. På en del bilder tänker man "Hur fan ser jag ut?!" Haha, pinsamt men skönt att det var längesen då. Bilderna är från tre år tillbaka fram till nuläget.

        
  

"God"morgon

En sån här morgon vill man inget hellre än att ligga kvar under täcket. Det är kallt, det ösregnar, jag är trött, humöret är på bott. Yes, vilken "bra" dag det här kommer bli! Och snart måste jag ge mig ut i regnet för att gå på en enda lektion, sen ska jag hem igen eftersom jag har en lång håltimma som vanligt. Har heller inte planerat något för ikväll heller, kanske bio, det är i alla fall perfekt bio-väder. Men tror inte sällskapet är så sugna på att se "Mamma Mia" som jag vill se :p Någon som sett den förresten? Kan vara bra och veta om den är värd att se. Haha, stackars brylling som ska stå i kiosken hela helgen. Lär inte bli många glassar sålda där. Får väl ta och cykla ner till henne om det slutar regna och göra henne sällskap. Minns själv när jag stod där utan kunder i sånt här väder. Något tråkigt! Men men, nu måste jag göra mig i ordning.

Ha en bra dag så länge!



Hallå folket!

Hej på er! Har håltimma as usual så jag är hemma en stund. Sen har jag bara svenska och mentorstid kvar. Vi ska tydligen ha klassråd, haha vilket skämt. Ni skulle se våra så kallade "klassråd". Blir aldrig något av det, ingen är engagerad för fem öre och det slutar med att mentorerna blir sura för att vi aldrig kommer med något så då måste man visa sig duktig och komma med någon åsikt. Var till och med världens tjafs för att överhuvudtaget få ihop två klassrepresentanter. Hur som helst. Hade andra delen (hörförståelse) på det engelska nationella provet idag. Gick åt helvete! (Tror jag). Men men, kursen har knappt börjat så det är nog lugnt. Mycket skolsnack nu märker jag, men har inte så mycket annat att komma med för tillfället. Efter skolan blir det definitivt filmtajm! Först och främst måste jag bara se Prison Break som jag inte hann se igår, sen blir det nog "Alvin & gänget" och "Shrek 3". Haha kör på animerat idag, kan vara ganska sött det med ;) Ha en bra dag så hörs vi senare!

 

 

Filmtips!

Det blev inte Prison Break, fastnade för filmen "Jersey Girl"på 3an istället. Det blir kvällens filmtips! Jättebra och rörande film.
"Ollie Trinkie har allt en man kan önska sig - en framgångsrik karriär, ett fint hem, en sprillans ny bil, en vacker hustru och ett barn på väg. När hans fru dör i barnsäng förändras dock hans liv för gott. Han tvingas överge sitt gamla bekymmersfria liv på Manhattan för en betydligt enklare tillvaro som ensamstående förälder i förorten. Hans nya liv är allt annat än spännande - i alla fall tills han möter och förälskar sig i Maya..." Tycker absolut att ni ska se den! :)
Nu är det dags att krypa i säng så jag tar mig upp imorgon.

Godnatt kära läsare! Sov sött!





Hallå bloggvärlden!

Hej på er! Nu är jag tillbaka efter en lång tupplur. Lyckades somna mitt i Sex and the city och vaknade av en mardröm. Nu sitter jag här i min rosa badrock efter att ha tagit en dusch. Antar att de flesta av er sitter bänkade framför Idol just nu, jag verkar vara den enda som inte gillar det programmet. Men jag har något mycket bättre att se senare ikväll, nämligen Prison Break! :) Det första avsnittet efter uppehållet har äntligen kommit ut och vem var inte snabb och laddade ner det liksom? Nu ska jag smörja in mig med body butter och därefter ska jag sätta mig och försöka plugga lite matte eftersom jag hade sådant flyt på lektionen idag. Man får passa på medan man kommer ihåg! Hoppas ni har en trevlig kväll!

Tittar in lite snabbt

Hemma från skolan igen, mattelektionen gick förvånadsvis bra! För en gångs skull känner jag att jag hänger med, kunde inte få en bättre start med matten, som är mitt hatämne. Dessutom kommer jag älska våra onsdagar framöver för nu har vi flyttat fram matten så vi slipper den långa håltimmen vilket resulterar i att jag slutar 12.30 på onsdagarna!
Nu ska jag lägga mig och se på Gossip Girl, äntligen har det första avsnittet på säsong 2 kommit ut! Tror ni jag blev glad när jag hittade det eller? :D Bästa serien! Uppdaterar senare.

Ha det bra så länge :)





Hej alla bloggare!

Nu är jag hemma från skolan igen, har håltimma fram till 13.15. Börjar bli ganska tröttsamt med dessa långa håltimmar. Sen ska jag tillbaka för att ha matte i en timme, yes! Eller inte... I morse hade jag psykologi, fortfarande lika intressant, sen kom vi till en mindre intressant lektion efter det - historia. P-A satte på en film som jag näst intill somnade till. Så intressant var den filmen. Just nu skulle jag bara vilja lägga mig och sova, känner mig så hängig och frusen. Hösten närmar sig verkligen med stormsteg... Jag längtar redan till höstlovet! Jag vet, det är evigheter kvar tills dess men men. Förhoppningsvis ska jag åka till Stockholm då, hoppas det blir så. Skulle vara jättekul! Men planerna hinner nog ändras många gånger innan dess. Nu ska jag få i mig lite lunch så jag orkar med mattelektionen sen. Ha en bra dag! :)

Morsning korsning!

Då var man hemma igen. Efter många om och men åkte jag och mötte mamma i stan efter hon slutat jobba, därefter tog vi en sväng i stan innan vi åkte ut till Överby. Jag vet, jag skrev tidigare att jag inte skulle handla något mer men det gjorde jag ändå... Man tackar ju inte direkt nej när mamma bjuder :) Ibland är man bra bortskämd, men det är skönt det med :) Hur som helst så köpte jag ett par svarta jeans, ett rosa nagellack och en blå tunika. Ikväll är det "The perfect man" på 3an. Har sett den förut, men den är bra så jag överväger att se den igen. Har man inget bättre för sig så. Hoppas att ni har en trevlig kväll kära läsare!





In a better mood

Okej, nu har jag lugnat ner mig lite. Det är bara så skönt att få ur sig lite aggressivitet ibland. Nu har jag diskat och plockat i ordning lite i alla fall. Vad ska jag ge mig på härnäst? Just det! Soporna ska jag ta ut. Börjar redan känna mig som en hemmafru, inte bra det. Men jag kommer aldrig bli någon heller som det ser ut i nuläget, för jag har gett mig den på att jag ska ut i världen och bara ta för mig. Jag tänker inte skaffa något jobb som jag avskyr, komma hem, städa tvätta som många andra gör. Det är plågeri! Nej, jag ska göra något av mitt liv innan jag bestämmer mig för att stadga mig och skaffa familj, det är en sak som är säker. Men man ska aldrig säga aldrig, plötsligt kanske man står där höggravid om några år utan att ha hunnit med något. Men det är något jag får lösa i ett senare skede, alltid lika bra att ta en dag i taget. Det hjälper en varken att se framåt eller bakåt i tiden, för det är här och nu vi lever. 

 



 
 

Jämställdhet?

Innan jag lämnar datorn måste jag bara skriva några rader till. Idag diskuterade vi jämställdhet på svenskan, vilket kan vara ganska upprörande. Hur som helst så håller vi på att ta oss igenom antiken för tillfället och idag läste vi en text ur Lysistrates pjäs. Den handlade om när kvinnorna sexstrejkade för att få männen att sluta kriga. Bra gjort av kvinnorna! Hur som helst hängde den texten ihop lite med dagens jämställdhet. I Sverige fick inte kvinnorna rösträtt förrän 1921 och vilka var det som bestämde helt och hållet innan dess? Jo, männen såklart. Och visste du att det var helt lagligt att våldta sin fru till fram på 60-talet? Här snackar vi riktigt sjuka saker. Som tur är har ju lagarna förändrats något sedan dess, men det handlar om principen. Att det verkligen gått till så! När man pratar om jämställdhet tänker man oftast på löner, vilket också är upprörande. Trots att män och kvinnor har samma jobb och arbetar lika många timmar så tjänar männen mer. Varför? Varför är det så? Jag vet, livet är inte rättvist och kommer aldrig att vara det fullt ut heller, men snälla! Det finns absolut ingen som helst anledning till att männen ska få mer pengar än kvinnor endast för att dom är män?! Vår kvinnliga lärare berättade också att till och med manliga lärare tjänar mer än kvinnliga lärare. Det är inte särskilt stor skillnad på summorna men det är ändå skillnad. Jag är absolut inte feminist som många killar kanske kommer tro nu om dom läser inlägget, men jag tycker att kvinnor ska ha samma rätt som männen. Vi kvinnor älskar er män, och ni älskar oss kvinnor.


Rättvisa tack! 

Happy day!

På grund av de nya ettorna som är ute på någon friluftsdag slapp vi undan både idrott och matte, yes! Slutade för en timme sen och i vanliga fall går vi fram till 16.00, så idag är en bra dag! :) Frågan är bara vad man ska hitta på nu då när alla andra är i skolan... Äsch, jag är ledig så det spelar inte så stor roll. Nu har jag tid över åt att rensa klart min garderob. Har slängt och skänkt bort otroligt mycket kläder så jag ska få plats att fylla den med mina nya inköp. Var lite svårt att få in det förut då den var proppfull med gamla kläder som jag aldrig använder. Tog bara upp onödig plats. Kanske ska ta och överraska mamma och pappa med att städa lite också, samt diska. Då blir det glada miner när dom kommer hem från jobbet :) På tal om jobb, nu har jag ringt och pratat med chefen på posten där min kompis Johanna jobbar och förhoppningsvis kanske jag också får jobb där. Han skulle höra av sig innan fredag om det fanns något, så nu är det bara att vänta och hoppas! En extra inkomst skulle verkligen inte sitta dumt just nu. Nu ska jag gå och fixa i ordning lite sen ska jag belöna mig med att se på Sex and the city.

Hoppas ni har en bra dag!


Mattehat

God kväll allesammans! Kvällen har jag spenderat hos Johanna och Haris. Vi skulle lösa min matteläxa, men det gick inte särskilt bra så vi satt och snackade lite allmänt istället om allt möjligt. Det var roligare än matteboken. Älskade Brylling hörde av sig förut, och tydligen jobbar hon hela veckan i Slusskiosken så det blir till att gå dit i veckan och få sig gratis glass :) Dessutom är det sista veckan dom har öppet. Nu ska jag städa i ordning lite på rummet. Alla mina saker och kläder har en tendens att hamna lite huller om buller av någon anledning..

Ha en bra kväll!


Beslutsångest!

Sådär, då har man hunnit äta idag också. Var ingen vidare god mat i skolan så jag åkte till stan istället och gjorde lite ärenden + shopping. Idag inhandlade jag ett par skor (igen). Ja, jag erkänner väl - jag är beroende av skor. Dessutom blev det ett armband och en bh. Okej, jag är väl beroende av underkläder också. Men vad gör man inte för dessa underbara plagg? Dessvärre kommer jag vara pank i en månad framöver nu, tyck synd om mig - tack. Snart måste jag ta fram matteboken och försöka plugga lite, önska mig lycka till. Lär behövas!

Som ni märker har jag inte skrivit något om träning, matcher eller sådant. Anledningen är att jag slutat spela i TFK, och ska gå över till min gamla klubb igen. OM, jag nu inte gör såhär istället. Återgår till friidrotten igen. Jag har beslutsångest över detta. Vet inte riktigt vad jag ska göra än. Bäst vore om jag kunde göra både och, som förr i tiden då jag var väldigt aktiv i båda idrotterna. Tyvärr så går inte det nu när man kommer upp i åldern. Det blir till att välja. Och jag valde fotbollen. Jag vet inte om jag ångrar det idag, för egentligen passar jag bäst för en individuell idrott, så som friidrott. Jag kommer överväga detta beslutet ett tag, och testa på friidrotten igen och se hur det känns. Hoppas jag kommer fram till något snart.

Nu ska jag duscha! Ha en bra dag! :)


 
RSS 2.0