Ändrade planer

Hanna fick tyvärr förhinder så vi får ses en annan helg. Men som tur var behöver jag inte stressa nu. Det är jobbigt att vara dubbelbokad kan jag lova! Hade bestämt att träffa Bedde också kom jag på nu när han väl är i Trollhättan och hälsar på. Var evigheter sedan vi träffades, så om en stund ska jag åka till stan och möta upp honom, får se vart vi hamnar.
En fika på Espresso House kanske hade varit något?
Hur som helst! Börjar få lite ångest nu över att jag inte pluggat något än.
Kommer bli mycket att göra i veckan.

* Fotografera/fotograferas i fotostudion
* Förbereda film-redovisning
* Bearbeta massa fakta om Olof-Palme
* Intervjua samt fotografera min & Carls kontaktperson
* Renskriva intervjun


Förhoppningsvis går veckan fort för nästa helg bär det av till mormor! :)




Varning för känsliga tittare!

Och då menar jag sötvarning! Titta bara på honom, är han inte det sötaste som finns?
Lilla Tobbe! Endast nio veckor.
Lyckliga jag som får kela med honom hur mycket jag vill :)

  


Lördag

Det blev ännu en lugn fredagkväll framför Idol.
Nu måste jag ju bara se vem som vinner av de tre finalisterna.
Egentligen står det ju skrivet i stjärnorna att det blir Kevin som tar hem vinsten men ändå.

Idag ska jag äntligen träffa Hanna som kommit hem till Trollhättan för att hälsa på.
Hon bor nämligen i samma håla som Idol-Robin gör, Svenljunga, och ja dom har allt träffats några gånger. Men i Svenljunga känner alla varandra, så enkelt är det.
Får se vad vi hittar på sen, vädret är ju kasst och jag orkar inte vara bakis imorgon när jag ska gå med mamma på skyltstöndag och julklappsjakt så det blir nog lugna puckar även ikväll. Duktiga jag!

Nu ska jag klä på mig, kan inte sitta i morgonrocken hela dagen.

Hoppas ni får en bra lördag!


Mot december!

På måndag är det redan december! Ärligt talat vet jag inte vart det här året tagit vägen. Man brukar alltid säga att tiden går fort men nu har det verkligen gått fort.
En månad mindre till min 18-årsdag! Känns bra :)

Idag har jag varit i skolan och på håltimman passade jag på att gå en sväng i stan och självklart fyndade jag på rean. Fick tag på en lång mysig tröja från Vero Moda, en tröja från JC och örhängen från Gina Tricot.
Nu är det snart dags att inhandla julklappar, avskyr att vara ute i sista sekunden och stressa. I år ska det vara genomtänkt! Men snön saknas fortfarande.. Det lilla vi hade försvann och nu är det tråkiga höstvädret här igen. Ska bli skönt att komma upp till Östersund och få känna på riktig vinter. Åh vad jag ska leka med Nikita och Tyson i snön, längtar :)

Nu ska jag lägga mig och se på One Tree Hill innan jag ska iväg till jobbet.

Hoppas ni har en bra dag!


   

Godnatt!

Det flöt på som vanligt på jobbet och nu är det klart att jag även ska vara med på julkortssorteringen. Det blir fullt upp! Inte för att jag kommer hinna jobba särskilt mycket eftersom jag åker till Östersund den 20:e december men lite pengar hinner det allt rulla in. Lagom till jul, prima ballerina!
Nu har jag precis sett på "Oskyldigt dömd", lika bra som alltid. Hade tänkt skriva ett inlägg inom kategorin "Känslor & tankar" ikväll men det får nog bli imorgon för nu är jag jättetrött. Bjuder på en bild eftersom det var ett bra tag sedan!

Godkväll och godnatt kära läsare!

 

Öppet hus!

Idag är det fullt upp. Inte en lugn stund! Kom nyss hem från skolan och ska strax åka tillbaka för att medverka på Öppet hus. Ska ju faktiskt vara en bra förebild för ungdomarna som kommer dit och är helt förvirrade över vad de ska välja för program, vilken skola och så vidare. Jag minns själv hur det var! Inte det lättaste om man säger så.
Men jag ska göra allt jag kan för att hjälpa dom på traven :)

Imorgon har jag matteprov och hur i hela friden ska jag hinna plugga till det när jag är i skolan hela kvällen? Inte bra... Men jag får hoppas på det bästa!

Tisdagen har varit ovanligt rolig jämfört med hur den brukar vara. Rörlig bild-lektionen var superkul! Jag agerade programledare och satt framför massa kameror i rampljuset. Detta är förmodligen vad jag ska göra ikväll när de nyfikna ungdomarna kommer upp till Media. Var tänkt att jag skulle vara värd nere på stora skolan men är hellre i mina "hemlokaler" och visar vad vi går för ;) Idrottslektionen var också lyckad, jag var verkligen på bra humör och fick resten att skratta så tårarna rann, åtminstone på Sofia. Det är alltid roligt att kunna glädja andra :)
Antar att min överskottsenergi hade en stor del i det hela också, det är så skönt att träna!
Nu hinner jag tyvärr inte skriva mer, dags att köra till skolan nu.

Hoppas ni har en bra dag!


Våga vara unik

Vi andas in samma luft, vi står på samma jord och vi lever på våra hopp.
Detta betyder inte att vi på något sätt är lika för var invidivid är en pusselbit och ibland kan man få för sig att man inte passar in med de andra bitarna. Vem är det då som avgör vem som passar in och vem som inte gör det? Det är vi själva. Det är bara vi som intalar oss själva vart vi hör hemma och med vem. Vi måste lära oss att fokusera på oss själva istället för att hela tiden lyssna på andra och försöka följa samma spår. Jag vet inte hur många gånger jag ska behöva skriva detta men vi är trots allt starka individer och då ska vi också bete oss som detta.

Självförtroende är inte något som vi alla föds med utan det är något vi måste jobba upp och det kan ta tid men det är värdefull tid som vi måste ta oss. Med hjälp av självförtroendet klarar vi av att hålla våra huvuden höga även under de mest jobbiga omständigheter.
I dagens samhälle har många svårt att acceptera sig själva vilket resulterar i att vi får svårigheter att acceptera andra. Sluta lev efter den mall som blivit uppbyggd med tidens allra mest korkade påhitt. Låt mallen suddas ut och var bara dig själv.

Vi är alla unika på vårt sätt och ingen kan ersätta det!


Måndag

Veckorna bara flyger iväg och snart är det jullov, jag längtar!

Nu sitter jag uppe på Media och väntar på att historialektionen ska börja. 
Jag har laddat upp med massvis av böcker som handlar om Olof Palme eftersom vi fått i uppgift att ta reda på fakta om en historisk person.

I morse hade jag foto och till både min och Marie-Helens besvikelse gick något fel med framkallningen och bilderna skadades av ljuset. Riktigt synd eftersom många av bilderna faktiskt blev hur bra som helst! Det trodde jag aldrig att jag skulle tycka men modellooken kanske finns där någonstans gömd bakom fasaden, haha skämt åsido. Men det spelar ändå ingen roll eftersom de bilderna ändå inte kommer framkallas - tyvärr.
Så nästa vecka är det både jag och Marie-Helen som tar plats i fotostudion igen!

Idag är det bara plugg som väntar när jag kommer hem. Har omrprov i matte på onsdag och jag måste verkligen klara det den här gången. Mycket tveksamt att jag gör men än så länge ger jag inte upp! Nu måste jag gå! Olov Palme väntar.

Helg!

Ursäkta mitt dåliga uppdaterande men man kan ju inte alltid vara fastklistrad vid datorn.
Det blev en lugn och mysig fredag med ett antal skrattanfall. Tro det eller ej, men det blev till och med Idol-tittande som jag aldrig brukar se annars men så besviken jag blev när Anna åkte ut. Det fick mig att inse att det blir första och sista gången jag ser på idol. Dom bästa åker ur och de sämsta stannar? Kasst! Nu hoppas jag på att Robin eller Kevin vinner, båda är grymt duktiga

Idag har jag åkt fram och tillbaka som en vante till stan och hem igen. Först fick jag åka till mammas jobb för att hämta hemnyckeln eftersom jag lyckats glömma min hemma, sen var det bara att hoppa in i duschen och åka tillbaka igen för att möta Hanna och gå på Filmfestivalen. Därefter mötte jag mamma efter hon slutat och så var det dags att åka hem igen. Blir det ingen fest senare åker jag förmodligen tillbaka till Filmfestivalen.
Ja, det blir en del åkande. Tur att man har busskort! Betala kontant är ju rena rama rånet.

Vad har ni för planer denna lördagkväll?

Rubrik...?

Nu sitter jag i skolan och har precis fått klar historiauppgiften som jag och några klasskamrater gjort tillsammans genom att spela teater. Vi är bra kreativa på media!
Är säker på att P-A kommer få några skrattanfall under filmen!
Idag har vi dragit igång med ett nytt projekt som kallas MY-projektet (Mediayrke). Vi ska alltså intervjua och fotografera en person som har ett mediayrke och sedan layouta och så vidare. Dessvärre fick jag ett riktigt tråkigt mediayrke, en projektledare inom reklambranschen, jag avskyr reklam! Men det är bara att göra uppgiften och se glad ut!

Efter skolan ska jag åka iväg och beställa biljett eftersom jag ska spendera hela jullovet i Östersund. Åker upp med mamma och pappa (jag ska köra!) sen tar jag tåget hem själv.
Imorgon är det äntligen fredag och idag fick jag det positiva beskedet att jag inte behöver komma till skolan efter att vi dansat imorgon eftersom jag redan skrivit klar min nyhet så jag behöver inte vara på textkommunkationen. Finns inget bättre än att sluta tidigt på fredagar!


Vad har ni för torsdagsplaner?

Onsdag

Hej på er!

Skrivningen gick ganska bra i morse och jag kände ingen tidspress alls, tog knappt två timmar. Äntligen är den saken ur världen!
Nu har jag precis sett på "Never back down" som jag faktiskt skrev att jag skulle se för några dagar sedan men det blev aldrig av. Men nu är det gjort och den var jättebra enligt mig :)
Helgen närmar sig med stormsteg och som det är nu älskar jag att tiden går så fort.
Längtar efter jullovet!
Nu funderar jag starkt på att sova en liten stund innan det är dags att åka och jobba. Verkar som att jag sover alldeles för få timmar om nätterna med tanke på att jag är trött!

Hoppas ni har en bra onsdag!





Tröttare än tröttast

Tisdagarna tar kol på mig! Är inte hemma förrän halvfem från skolan och så fort man kommer innanför dörren har man plugg att ta itu med. Somnade framför en film för en stund sen när jag egentligen borde börjat min planering inför imorgon. Känns inte som det är rätt tillfälle nu ändå, jag är trött, sliten och kommer bara stressa upp mig själv.
Men jag har heller ingen lust att sitta där imorgon på skrivningen och få blackout.
Avskyr att sitta i en sal med massa folk runt om mig när jag ska göra något viktigt.
Speciellt inte när det gäller att skriva, något jag älskar att göra. Men då behöver jag stunden för mig själv, tystnaden och bara kunna höra mina egna tankar. Finns inget värre än att få panik och man bara hör hur folk hostar, vässar pennor, suddar, frågar var femte minut hur lång tid det är kvar. Men det är då man får ta fram det hemliga vapnet, konsten att kunna stänga in sig själv i sitt egna skal. Det är vad jag måste göra imorgon och jag tänker göra det för jag brinner för att skriva och min glöd ska brinna som aldrig förr imorgon. Jag ska lyckas.

Dessa foton tog jag för några veckor sedan, på min fina Caesar (svarta) som lämnade jorden för  fem veckor sedan. Vill bara borra ner mitt huvud i hans mjuka, krulliga päls nu.

Han var trygghet och saknaden är enorm. 


  


Alla som hatar tisdagar klappa nu! *klapp klapp*

Värsta dagen på hela veckan och det är inte bara MP2B som tycker det! Hade en diskussion med Johan (svenskalärare) i morse och han instämde helt och hållet. Det är något visst med dessa tisdagar som verkligen drar ner på humöret, dom är helt enkelt extremt dryga.
Kom ihåg att det var en lärare som antydde detta.

På dagens idrottslektion började vi värma upp genom att dansa vals. Ja, skratta ni! Det är inte direkt något vi är särskilt sugna på men det är ett måste och på fredag ska det minsann dansas vals, dessutom på en annan skola med extremt mycket folk! Jag säger då det...
Hoppas man hamnar med någon som är någorlunda duktig och inte trampar en på fötterna.
Efter uppvärmningen hade vi roligaste idrottslektionen på länge, vi körde på med boxing!
Jag och Hanna fick igång våra temperament grymt tillsammans, we went wild and crazy som våran svenska/engelskalärare älskar när vi gör :)
Var helt skakig i kroppen efteråt, tveksamt om man kommer kunna ta sig ur sängen imorgon.
Men det finns inget annat alternativ då en viktig skrivning väntar! Tre timmar har vi på oss och idag beslöt jag mig för att skriva om "Hämnd och förlåtelse" där skolskjutningar ska vara en viktig del av ämnet. Önska mig lycka till!


Kom gärna med åsikter vad just
du har för tankar omkring skolskjutningar!



Hämnd och förlåtelse

Detta inlägg är som vanligt tänkt att rikta sig till er, mina kära läsare men eftersom jag tänker på en händelse som påverkat hela mitt liv när jag skriver detta får ni ha förståelse för om jag blir för "inne i mig själv". Tack.

Hämnd kan ofta förknippas med hat
men vi får inte glömma att det många gånger, nästan alltid är sorgen inuti oss som är så djup att den förvandlas till hat. Det är alltså egentligen sorgen som får oss att vilja hämnas. Ibland blir den så svår att hantera att man bara ser svart och så länge man inte finner ljuset är man fast.
Men om man nu hatar och sörjer så djupt vad har då förlåtelse med detta att göra? Jo, förlåtelsen kommer till slut vara räddningen, ljuset som man aldrig fann tidigare. Genom att förlåta öppnar vi en väg som kan leda oss till en ny början, helt enkelt ett sätt att få oss att gå vidare.
Men tro mig, det är lättare sagt än gjort.

Sorg tar tid vilket i sin tur leder till att det tar ännu längre tid då hatet tar plats och man måste bearbeta det innan man tar det stora steget till förlåtelsen. Det är en lång procedur och det finns absolut ingen som helst garanti på att man någonsin kommer kunna förlåta.
Jag sitter i den båten idag och har gjort det i två år nu och jag har vetat från den dagen hatet uppstod att jag aldrig i hela mitt liv kommer kunna förlåta.
Så varför sitter jag ens och skriver detta till er nu kanske ni undrar? Svaret är enkelt.

Jag vill få er att förstå att utan det ständiga hatet som innerst inne är sorg och med förlåtelse har man lättare att gå vidare. Det gäller bara att hitta ett bra sätt att kunna bearbeta sorgen och hatet på. Mitt tips till er är att ta till er främsta talang. Och kom ihåg, alla har en talang!
Skriv, sjung, rita, spring, gör helt enkelt det du är bäst på och gör det med all den styrka du bär. På det sättet visar du att inget ska få dra ner dig till havets botten.

Kanske kommer inte detta leda till en förlåtelse men du kommer få din hämnd.




Modell - framtidsjobbet?

Haha, jag skulle inte tro det va! Fotograferade för första gången i fotostudion idag med massa olika ljussättningar. Eller ja, Marie-Helen gjorde det i varje fall, jag lekte modell.
Hoppas på att något foto på hela rullen blir bra. Det var inte det lättaste att få till poserna.
Nej, inget yrke som passar min smak! Det får söta Linn stå för istället :)
Nästa gång är det min tur att fotografera och säga åt Marie-Helen ur hon ska posera :)
Önska oss lycka till!

Idag är historialektionen inställd för P-A är med treorna på något om jag minns rätt, vilket innebär fyra timmar håltimma för min del! Ska tillbaka vid halvtre och ha Psykologi sen slutar jag för idag!

Vad har ni för er denna måndag?

 

Vintern kan komma!

Nu är jag laddad inför vintern! En varm jacka är allt som behövs :)
Vem behöver mössa när man har världens goaste luva liksom?
Lovade Sanna att lägga upp bild på jackan så här får ni åtminstone ett litet smakprov. Den är ganska lång så jag slipper frysa rumpan av mig under kyliga utekvällar! Hittade även en klänning och två nagellack som fick följa med hem.
Behöver jag säga att jag inte kan gå i affärer utan att köpa något? "Det finns ett visst sug..." som min käre broder brukar säga, haha!
Hann aldrig påbörja filmen förut som jag skrev att jag skulle göra men det ska jag göra nu!



   

Söndag

Det var den helgen!

Den hann knappt börja innan den var slut men det är som vanligt med andra ord.
Det har varit en riktigt mixad helg. Började med lugn filmkväll i fredags, festande igår, och shopping idag. Underbar mix enligt mig!

Som vanligt går något fel när jag ska ta mig hem efter jag varit på fest.
Inatt när jag och Susanna skulle åka med nattbussen hem gick vi ut i god tid för att vara säkra på att inte missa den. Vi står där och fryser och blåser näst intill bort i stormen men till slut får vi upp ett ljus! Bussen är på väg mot oss och vi börjar ta fram våra busskort. 
Då svänger den självklart vänster precis innan vår busshållplats. Vi står säkert bara 10 meter ifrån med häpna miner och funderar på om den verkligen svänger eller om vi båda ser i syner. Det gjorde vi alltså inte så det var bara att ta fram reservplanen. Pappa :)
Efter att ha väntat en liten stund kommer han och hämtar upp oss och vi kom hem till slut. Det verkar inte vara meningen att jag ska komma hem efter jag varit på fest eftersom liknande saker hänt ett flertal gånger. Tack och lov att man har en trogen chaufför och underbar pappa :) Hur som helst blev det en trevlig kväll, tack för att du tog med mig, Susanna!

Idag kom jag upp efter många om och men, hade ju lovat att jag skulle övningsköra och jag håller mina löften! Först körde jag till M15 för att hämta ut biljett till Novemberfestivalen som är nästa helg, för er som inte vet så är det en filmfestival här i Trollhättan och eftersom jag går Mediaprogrammet får jag gratis biljett :)
Efter jag fixat det körde jag vidare mot Överby där det blev lite shopping med mamma.
Fick äntligen tag på en vinterjacka! Var lite oroväckande ett tag nu när det börjar bli riktigt kallt men jag överlever alltså ännu en vinter.
Oj, vilket långt inlägg det blev till slut. Nu ska jag lägga mig och se på "Never back down", uppdaterar senare och meddelar om den var sevärd eller inte.

Ha en trevlig söndag!

Vadå beslutsångest?

Det är klart som fan det blir fest! Haha, jag som lät så kluven förut.
Helt plötsligt är det en självklarhet att jag ska festa istället för att sitta hemma :)
Har precis gjort mig klar, nu väntar jag bara på att tiden ska gå så jag kan ta bussen till stan för att möta upp Susanna för att sedan åka vidare till Halvorstorp där festen håller till.
Och jag som ska övningsköra imorgon, hur ska det gå? :p
Äh, livet är fullt av svåra val, jag tar dag för dag och idag är det fest! Imorgon är bara framtid :)

Hoppas ni får en trevlig lördagskväll!

 


Lördag med beslutsångest

Helgen rullar vidare. Fredagen blev till slut en lugn filmkväll.
Idag har jag ingen aning om hur det blir. Fest, hemmakväll, fest, hemmakväll? Can´t decide! Vanligtvis hade jag väl valt fest men idag känner jag mig allmänt seg. Susanna fortsätter fresta mig med att nämna de olika valalternativen vi har inför ikväll vilket inte gör det lättare!
Nej, jag får tänka vidare.
Suget kanske kommer fram emot kvällen, det har ju en tendens att göra det.

Av någon anledning ser det ut som en enda röra på mitt rum igen, åtminstone på sängen där alla saker, kläder och annat oftast hamnar. Nu måste jag städa undan det!

Vad har du för lördagsplaner?


Pigg som en lärka!

Sovmorgonen var välbehövd!
Gick inte upp förrän klockan var elva, fredagen har redan fått en bra start :)

Idag har jag sådan lyx så jag får skjuts av pappa till skolan, börjar redan om 40 min kom jag på. Dags att klä på sig snart! Egentligen hade jag faktiskt kunnat vara ledig idag på grund av att vi varken har engelska eller textkommunikation men eftersom jag ligger efter i foto kan jag lika gärna få det fixat nu så jag är klar med det. Man får tänka smart ;)

Fredagens planer är inte glasklara ännu. Än så länge vet jag bara att jag måste göra en engelskauppgift och skicka in, sen är det verkligen helg. Inget mer plugg!  

Vad har ni för fredagsplaner? :)


Torsdag

Dagen i helhet har varit ganska jobbig men nu har jag äntligen samlat på mig positiva krafter.
Ikväll var det jobb som vanligt på torsdagar, dum som jag var tog jag på mig ansvaret att tömma brevlådorna. Det var iskallt! Men vad gör man inte när Hans står och viftar med nycklarna och väntar på att någon ska komma och ta dom? Och som vanligt då ingen kommer måste man offra sig för laget, det är jag bra på! :)

Nu ska jag lägga mig och se på Prison Break, första dagen på hela veckan som jag lägger undan allt plugg för att unna mig extra vilotid. Men som läget är nu behövs det verkligen. Imorgon är det äntligen fredag och bäst av allt - sovmorgon! Börjar inte förrän 12.20, drömläge!

Hoppas ni haft en bra dag!

 

Här sitter jag och njuter av alla era värmande kommentarer.
Ni, mina kära läsare ger mig positiv energi - tack! <3

Det finns en bott i oss alla

Alla kan relatera till hur det är att nå sin bott och bara låta bägaren svämma över. Anledningen till varför alla kan göra detta är enkel, alla upplever det någon gång, ofta flera.

Det går inte att beskriva den här känslan med ord men skulle jag använda alla superlativa böjningar i hela världen skulle jag åtminstone kanske komma i närheten, möjligtvis snudda vid känslan men ändå vara långt ifrån. Nu kanske ni fått en någorlunda överblick över vilken känsla jag försöker beskriva på bästa sätt. Sorgen, ilskan, frustrationen och allt som kan förknippas med dessa, listan kan bli lång.
Med enkel formulering kan man tänka sig en flaska med kolsyrat innehåll som skakats så mycket att korken till slut flyger av och drycken svämmar över. Det är en enkel bild att föreställa sig, också en enkel jämförelse med just den här känslan. 

Alltför många gör det ständiga misstaget att försöka hålla inne allt så länge det bara går.
Detta resulterar alltid i att känslan svämmar över. Vad som bildas inuti oss när detta sker är en inre konflikt, ett tredje världskrig bland sina egna känslor. Man kan inte styra det, man kan inte stoppa det, till slut måste det ut. Oftast blir den här känslan så otroligt stark att den går ut över allt som den inte ska gå ut över. Den blir som en påtänd raket, ingen vet vart den hamnar men har man otur kan den hamna riktigt fel. Det är just därför vi måste öppna upp oss en aning och lätta på trycket innan det blir för mycket, innan det går så långt att vi inte kan kontrollera eller styra över vår känslomässiga inre kris.

Hos en del av oss finns det en fobi som mot all förmodan lyckas hålla kvar kapsylen på flaskan (som i detta fall är orsaken till att vi kan "explodera"), ända fram tills botten är nådd och ingen annan utväg finns än att släppa lös allt.
Det är en fobi som hindrar oss från att våga lätta på trycket och öppna oss en aning istället för att riskera att släppa ut allt som ofta resulterar i ännu mer problem eftersom det kan gå ut över helt fel människor, människor vi älskar eller också något annat vi älskar. Vi har faktiskt en förmåga att med vår ilska slå sönder saker, det kan i värsta fall vara saker vi älskar, som vi innan vår känslomässiga kris behandlat med sådan ömhet och kärlek.

Förstår ni nu hur farligt det är att hålla känslorna inom sig en längre tid?
Lika farligt kan det vara att öppna upp sig för någon men vad är egentligen ett liv utan risktagande?

Ordning & reda, löning på fredag!

Nu har jag både hunnit med att duscha och städat mitt rum, underlättar alltid att ha ordning och reda. Dessvärre blir det ingen lön denna fredagen som rubriken lyder, men det kommer!
Ska snart åka och hämta Johannorna för att sedan köra oss till jobbet. Man känner sig allt lite proffsig när man skjutsar sina vänner till jobbet. Vi kan väl åtminstone försöka sudda ut att pappa sitter bredvid ;) Körkort, efterlängtade körkort...

Ikväll efter jobbet planerar jag att bara ta det lugnt och se på film. Känns som jag pluggat alldeles för mycket den här veckan. Ibland blir pressen och stressen alldeles för nära inpå en, då funkar ingenting. Det är i sådana lägen man måste stanna upp, andas och göra en sak i taget. Detta kan vara väldigt svårt då man har många bollar i luften samtidigt. På tal om många bollar i luften, redan nu kom jag på att jag måste finslipa på min artikel innan jag skickar in den.
Filmen får vänta! 

Hoppas ni får en trevlig onsdagkväll, kära läsare!


Salut!

Fråga mig inte vart jag fick franskan ifrån (rubriken), den bara kom upp i huvudet.
Måste erkänna att jag saknar min franskakunskap som försvann ganska snabbt efter jag slutade läsa det. Likaså med teckenspråket men kan man inte tecknet är det bara att bokstavera!

Hur som helst så lovade jag några läsare att lägga upp bilder på klänningen jag köpte igår så här kommer den! Bjuder på en bild på mina nya skor också. Impulsköp är jag bra på...

Läste precis i Robins blogg om en kryssning. Jag är så himla sugen på att åka på en, tror det är "Färjan" som ökat suget! Någon som vill bjuda mig på kryssning? Säg till :D

Nu blir det till att städa lite, förhoppningsvis kommer Annie förbi också innan jag ska iväg till jobbet. Ha det bra så länge!




Veckan rullar vidare

Blev alldeles för dåligt uppdaterande igår men jag hade fullt upp med annat! Skrev bland annat klart min artikel, hoppas Jan kommer gilla den! 
Efter skolan var jag iväg mamma en sväng och shoppade lite. Hittade en klänning, ett par skor och lite smått och gott. Lägger kanske upp bilder senare idag.

Senare under kvällen blev jag helt enkelt tvungen till att städa lite. Mitt rum såg ut som det varit ett bombnedslag. Kläder, påsar och allt möjligt låg precis överallt. Någon har inlett tredje världskriget i mitt rum...? Okej, jag kan  väl bara vara den enda skyldige! 

Har precis haft psykologi, alltid lika intressant. Vi har även kommit in lite på drömmar vilket jag är väldigt intresserad av! Så himla tråkigt att kursen snart slutar, det har gått så fort
Nu sitter jag i datasalen med Hanna, Malin och Anna och väntar på att P-A ska dra igång historialektionen. Ett nytt arbete väntar, vi ska forska om en historisk person som haft stor betydelse på ett eller annat sätt. Jag har inte valt någon mindre än Olof-Palme!

Just det ja, igår fick vi reda på resultaten efter våra matteprov. IG så det bara skrek om det vill jag lova så nu väntar omprov om två veckor. Yes! Men inga krokodiltårar här inte, i stort sett hela klassen måste göra om.
Nu måste jag kila!
Hoppas ni har en bra onsdag kära läsare!!


The botten is nådd

Oops, inte meningen att rubriken skulle låta deprimerande men den här dagen har inte varit den roligaste! Gick upp tidigt och hoppades på att jag ställt klockan fel så jag kunde fått sova en stund till men så var inte fallet.
Kom inte hem från skolan förrän 16.30 sen dess har jag pluggat konstant.
Någon som gillar historia? Kan påpeka att jag inte gör det! Efter att ha suttit med hemprovet i över tre timmar och inte ens fått ihop en A4 så har jag gett upp. Såg ingen annan utväg, mitt humör blev värre och värre. Och vem går inte det ut över om inte mina kära mor och far? P-A, detta är ditt fel!! Nu har jag fått ut lite av mina aggresioner.

Nu måste jag återgå till pluggandet men äntligen ett ämne jag tycker om i alla fall.
Psykologi, here I come!

Hur tungt det än känns är vi alla starka nog att klara det,
vi måste bara hitta vår egen väg och följa den.



Hemma!

Nu är jag hemma igen! Haft en trevlig vistelse i Värmland hos mormor. Alltid lika avkopplande att vara där. All stress och press bara faller från axlarna och det känns som jag äntligen kan andas ut. Önskar jag kunde känna den känslan oftare. Mormor, du är bäst!

Vilket pissväder det varit idag! Ösregnade konstant hela vägen hem, tur att man satt bredvid och slapp köra. Bäcksvart och ösregn är inte det roligaste väglaget. Men vi klarade oss fint!
Nu ska jag packa upp lite eller snarare mycket. Packningen har fördubblats tack vare mormor :)

Missa inte "Sanningens ögonblick" 21.00 på kanal 5 där Towa medverkar!

Värna om era pappor extra mycket idag!

Själv köpte jag sex st snygga ölglas till min och mina bröder hade skickat in bilden nedan på honom till tidningen. Vilka snälla barn han fått :)



  

Vem älskar inte fredagar?

Speciellt när man hör att Jan är på väg att avsluta lektionen vilket innebär att man rusar ut genom dörren och inser att det äntligen är helg! Idag hade vi sådan tur att han lät oss gå redan 13.30 när vi egentligen skulle slutat nu. Underbart!
Ikväll åker jag till mormor i Hagfors (Värmland för er som inte visste) och spenderar min helg där. Ska bli riktigt avkopplande att bara bli bortskämd som man alltid blir där.
Och hur bra är inte Värmland liksom? Mysigt!

Nu sitter jag här nyduschad och funderar på att packa ihop vad jag behöver ha med mig.
Som vanligt skjuter jag upp det en stund till för att kunna blogga lite mer.
Har en känsla av att dagens engelskaprov gick ganska bra, på tisdag får jag veta resultatet! Däremot blev inte mina foton så bra som jag velat ha dom men det får duga för nu orkar jag inte gå ut i det här tråkiga vädret och fotografera mer! Det får min fotolärare Jurek infinna sig i.

Dagens plus
blir allt beröm som min mentor P-A öste över mig på utvecklingssamtalet förut. Jag bara satt och njöt av berömet och kände hur pappa kunde vara stolt över mig då han satt bredvid och lyssnade :)
Nu ska jag lägga och se på Prison Break innan jag tar tag i packandet.
Kommer inte kunna blogga något i helgen, jag menar vems mormor har dator?
Inte min i alla fall! Så det ska vara ;)

Hoppas ni får en riktigt trevlig helg!!







Torsdag

Hej folket!
Den här dagen har gått fort. Kanske beror på att man haft fullt upp också. Men idag blev det lite shopping vilket innebär mycket bättre humör än igår!
Morgonen spenderades på SAGA-teatern där vi såg filmen "Leo" som jag redan sett. Har fortfarande samma åsikt om den - kass. Visserligen är väl budskapet bra men det är inte allt i en film. Någon som sett filmen, isåfall vad tyckte du om den?
När jag kom hem från skolan åkte jag och pappa direkt upp till dammen för att jag skulle fotografera. Nu måste väl bilderna blivit bra?! Det får jag se imorgon.
Nu måste jag tyvärr fortsätta plugga engelska, prov imorgon! Och efter att ha sett hur mycket poäng man kunde få på det insåg jag att det är mycket större än vad jag förväntat mig *hjälp*... Ikväll blir det jobb så det är fullt upp som vanligt!

Ha en trevlig torsdag!


Låt svagheten bli din styrka

Det finns en viss smärta och tyngd som vi alla bär på. Hos vissa stannar den kvar föralltid, hos andra släpper den taget. Vi lever under olika förutsättningar och därefter formas livet, även just den här smärtan och tyngden i bröstet.

Vi människor är starka individer som klarar av att bära mer smärta än vi faktiskt tror.
Med tiden blir man helt enkelt härdad. Något vi är oerhört bra på är att dölja smärtan inom oss och lyckas bidra med det där leendet som man egentligen bara vill forma till ett skrik av sorgen och hatet som bosatt sig inuti. Men det gör vi inte. Hur skulle det se ut? Då skulle man ju visa sin svaghet. Det går inte, det är ju fel. Eller är det inte så?
"De starka överlever medan de svaga faller"?
Den klyschan är däremot så fel som det kan bli!

Genom att visa sin svaghet för någon annan stärker man sig själv genom att lätta på trycket man har inombords och samtidigt ta sig modet att öppna sina dörrar för någon annan. Detta kan även vara till stor hjälp gentemot den man väljer att slå upp sina dörrar för.
Varför? För alla människor bär på en viss tyngd i sitt bröst och det finns inget skönare än att lätta på trycket och låta en sten falla från hjärtat.
Lever man med sorg som kommer förfölja en resten av livet måste man lära sig att hantera den.


Våga vara svag, det kommer i sin tur göra dig stark!


Ingen föds stark, det är något man bygger upp för var dag man lever.

Styrka är att falla och sedan ta sig upp igen.

Onsdag och full rulle!

Hej kära läsare!
Tar mig tiden till att uppdatera er lite om min onsdag. Nu offrar jag mig för eran skull ;)
Har egentligen massor att göra!

Såhär ser min onsdagsplanering ut.

* Skola
* Plugga
* Ut och fotografera
* Plugga vidare
* Jobba
* Ännu mer plugg

Som ni ser är det ingen rolig onsdagseftermiddag/kväll som väntar.
Men det är bara att ta tag i det! Ska försöka skriva mer ikväll.

Ha en bra dag!





Godkväll!

Matteprovet gick som tänkt - åt helvete. Men nu är det över och det känns som en sten fallit från hjärtat i ordagrann mening. Dessutom hade tydligen hela klassen svårigheter med provet så jag slipper känna mig ensam. Ingen kan komma och säga att jag inte försökt och ansträngt mig, satt faktiskt längst av alla! Får man plus i kanten för det?
Min lärare Camilla skrattade när jag frågade den ytterst seriösa frågan.  

Ikväll borde jag egentligen öppna historiaböckerna men det får vänta en stund till. Skulle egentligen ha historiaprov imorgon som jag skrev här om dagen men ändrade planer! Åtminstone för mig och fyra andra tjejer i klassen. Min mentor P-A är lite speciell när det gäller provformer (på ett bra sätt). Han gillar helt enkelt lite annorlunda prov och självfallet tog jag och några andra tjejer tillfället i akt och föreslog teater! Ja, vi ska alltså spela upp en teater om allt vi lärt oss hitills av det vi gått igenom. Det kommer bli grymt kul!
Dock mycket arbete men det kommer det vara värt. Allt för att slippa skriftligt prov!
Slut på ord tills vidare.

Trevlig kväll!





Domedagen

Domedagen innebär Matte B prov. Ja, det är precis så det känns. Jag är så körd! Har verkligen suttit och försökt få in allt i huvudet men det är omöjligt. Ni som läser matte C, D, E och allt vad det finns är värda en eloge! Men så är det väl helt enkelt också att en del är bättre på andra ämnen än andra. Kan försäkra er om att matte är mitt absolut sämsta.
För tillfället har resten av klassen idrott vilket jag inte får ha eftersom jag måste ta det lugnt ett antal veckor. Tråkigt! Nej, det här är helt enkelt inte min dag.

Men för att tränga undan det negativa ett tag var faktiskt dagens studiebesök på Film i Väst ganska roligt, åtminstone när vi fick träffa Lukas som är ljudtekniker och faktiskt gör ljuden till filmerna helt själv genom att trampa i olika sorters lådor som han lagt sten, grus m.m i.
Visste ni förresten att man kan göra hästhovsljud genom att slå två kokosnötter mot stengolv? Och ljudet av hundars tassar går att få fram genom att slå skosnören mot stengolv.
Låter konstigt men ni skulle varit med! Speciellt när han visade oss hur han kunde flämta som en hund så att det verkligen lät äkta. Haha, intressant jobb det där.

Nu ska jag återgå till matteboken och än en gång inse hur hopplöst det är.
Men skam den som ger sig!

Ha en bra dag så hörs vi senare!


Tillbaka i skolan

Efter en jobbig natt med lite sömn ringde klockan till slut och det var dags att gå upp och göra sig i ordning inför första skoldagen på ett tag.
Än så länge har jag haft foto i tre timmar och nyligen ätit lunch så nu bör jag väl få lite mer energi inför kommande historia- och psykologilektion. Jag är riktigt nöjd med mina bilder på hundarna, dom blev så fina. Dessvärre fick dom mig bara att sakna Caesar ännu mer.
Min fina Caesar.

Dagen i helhet kommer bara bestå av plugg, plugg och åter plugg. Matteprovet kommer totalknäcka mig imorgon... Nu måste jag börja läsa lite historia.

Hoppas ni har en roligare måndag än min!



 

Farväl höstlov

Då var det söndag igen och därmed är det slut på ledigheten.
Förstår inte hur jag ska orka ta mig upp imorgon och åka till skolan men det får bli ett senare problem. En sak är säker, kommande vecka kommer bli ett helvete rent ut sagt. Jag har så mycket att ta igen efter sjukdomen och jag bara känner hur jag drunknar bland böcker och papper. Det är så mycket att jag inte vet vart jag ska börja och jag vill inte veta hur det kommer sluta.

På tisdag har jag matteprov, bara tanken gör att jag vill gräva ner mig. Känns som att hela min framtid står på spel, vilket den faktiskt gör. Jag måste ha godkänt i matte B annars är det kört. Jag avskyr att spegla sanningen men jag har inget val. Det är nu eller aldrig. Vad betyder egentligen mina högre betyg om jag inte klarar av mattekursen? Ingenting.
Helt meningslöst, jag kommer ingenstans. Men jag kan inte ge upp, inte nu, aldrig någonsin.

På onsdag väntar ett stort historiaprov och jag kommer inte ens hinna med att lägga någon energi på det eftersom matten suger musten ur mig. Det gäller att prioritera vilket förstör för mig i andra ämnen men det finns inte mycket annat att göra.
Ett G i matte skulle betyda hur mycket som helst.
Det skulle innebära den framtid jag strävar efter.

Horror night!

Kvällen spenderades i soffan framför tv:n med mamma och pappa.
Såg på skräckfilmen "When a stranger calls" på 3an. Snacka om att vara skakis nu!
Jag har börjat bli väldigt känslig för skräckfilmer har jag märkt det senaste.
Tråkigt med tanke på att jag gillar skräckisar, åtminstone om man inte är ensam.
Jag är ganska bra på att skrämma upp mig själv.

Hur som helst, filmen levde verkligen upp till sin titel, det ringde ett antal gånger i filmen, ganska många rent ut sagt så det blev lite tröttsamt till slut. Självklart ringer min mobil tre gånger när filmen var som läskigast! Det var inte kul. Men men, nu ska jag tänka på roligare saker så jag kan sova inatt. Godnatt kära läsare, ni är guld värda!



En evighet

Ni vet den där längtan som kan driva vilken människa som helst galen?

Just det, den längtan som gör att allting kan kännas som en evighet. Men vad innebär en evighet egentligen? "Med evighet menas oftast en oändlig tidsrymd", uppger Wikipedia. Men rätta mig om jag har fel när jag skriver att evigheten inte existerar.
Det är endast ett uttryck vi använder då det känns som att tiden står stilla och likaså man själv. 

Många gånger handlar det om att man vill något så mycket att man får för sig att man aldrig kommer få uppleva det. Ibland, när man kanske inte alltid orkar kämpa lika mycket som man brukar kan man få för sig att "tiden får avgöra" vilket bara är en dum bortförklaring för att man inte känner sig lika stark längre, därför väljer man att lägga sitt öde i tidens atmosfär.           Genom att göra det får man tid över till att stanna upp, andas och tänka, vad är det jag egentligen vill? Det är ett bra sätt men ändå inte. För på ett sätt är det precis samma sak som att ge upp å andra sidan måste man göra så för att överhuvudtaget kunna tänka klart och gå vidare. Låter som ett dilemma? Det är bara att inse, livet ställer oss inför många dilemman och då gäller det att göra rätt val vilket inte alltid är det enklaste. 

Vad jag vill komma fram till är att vi fokuserar alltför mycket på evigheten som enligt mig inte ens existerar, det är bara ett tomrum som aldrig kan fyllas ut.

Kör ditt race, låt inte tiden avgöra, låt ingen annan än dig själv avgöra.


Halloweenparty!

Det blev minsann inga lugna puckar för min del igårkväll som det var tänkt.
Strax efter att jag kommit hem från jobbet fick jag reda på att det var fest och självklart drog jag med Susanna dit :) Kvällen delades med några gamla klasskamrater, älskade brylling och annat härligt folk! Blev en hel del nostalgiresor, dans, skratt, ölspel och hejaklacksramsor! (Ja, vi var med fotbollsgrabbarna) Och brylling var minst sagt igång, men vad ska man säga?
Det där ligger ju i släkten helt enkelt!

Tack folket för en riktigt trevlig kväll!


                  
RSS 2.0